1 günde 4 kadın erkekler tarafından öldürüldü

Bugün İzmir, Aksaray, Malatya ve Muğla’da 4 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bunun üzerine sosyal medyada ‘Kadın cinayetlerinin politik’ olduğunu dile getiren binlerce kişi, İstanbul Sözleşmesi ve yasaların etkin uygulanmasını istedi.

Henüz 24 saat geçmeden 4 kadın yakınlarındaki erkekler tarafından katledildi. İzmir’de 23 yaşındaki Çilem K. boşandığı erkek hakkında koruma talep etmişti. Talebi  reddedildikten sonra Alper G. tarafından sokak ortasında silahla vurularak öldürüldü. Malatya’da yaşayan 73 yaşındaki Emine P. hakkında uzaklaştırma kararı çıkardığı evli olduğu erkek tarafından katledildi. Aksaray’da yaşayan 37 yaşındaki Saadet Korkmaz, ayrılmak istediği erkek tarafından bıçakla öldürüldü. Fail yakalandıktan sonra “pişman değilim” dedi. Muğla’da ise  Hafize G. nişanlı olduğu ve ayrılmak istediği erkek tarafından kıskançlık bahanesiyle öldürüldüğü iddia edildi. Fail erkek aynı silahla intihar etti. Öte yandan dün Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan Tuğba T.  erkek arkadaşı Eray Hakver tarafından vahşice boğularak öldürülmüştü.

Bir günde 4 kadının öldürülmesi sosyal medyada büyük tepki uyandırdı. Binlerce kişi giderek artan erkek katliamına karşı İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın uygulanması gerektiğini söyleyerek “Yasaları uyguluyor olsaydınız Hafize, Çilem, Saadet, Emine, Tuğba ve bir çok kadın ölmeyecekti. Yasaları uygulayın, kadınları yaşatın.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Paylaş

İlgili Yazılar