Cumhur İttifakı kadın meclis üyesinin üstüne yürüdü

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısının İkinci Birleşiminde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin elektrik iletim hatlarıyla ilgili komisyon raporu görüşülürken söz alan HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş “Doğa ve hayvan düşmanlarını arıyoruz. Onlar aslında bu mecliste” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine AKP ve MHP’li üyeler Bedriye Kuş’un üzerine yürüyerek, konuşmasını engellemek istediler.


Mersin İmece Gazetesi’nden Seren Sabuncu’ nun haberine göre; Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı birleşiminde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin elektrik iletim hatlarıyla ilgili komisyon raporu görüşüldü. Cumhur İttifakı üyelerinin ‘evet’, CHP ve HDP’li meclis üyelerinin ‘hayır’ dediği rapor üzerine meclis üyeleri söz aldı. HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş’un, “Biz doğa ve hayvan düşmanlarını arıyoruz ya işte o düşmanlar meclisin içerisinde” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine AKP ve MHP’li üyeler Bedriye Kuş’a sert tepki gösterdi. AKP ve MHP’li meclis üyeleri, HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş’un üzerine yürüdü. HDP’li Bedriye Kuş ile AKP ve MHP’li meclis üyelerinin tartıştığı salonda Kuş’un konuşma yapması engellendi. Çıkan tartışmalar ve yaşanan gerginlik nedeniyle Başkan Vahap Seçer, oturuma 5 dakika ara verdi. Ancak tartışmalar sona ermedi. Ayağa kalkan bazı meclis üyeleri HDP’li Kuş’un üstüne yürümek istedi. Gerginliği yatıştırmak için bazı CHP ‘li Meclis üyeleri araya girdi.

Mersin Kadın Platformu erkek şiddetini kınadı

Yaşananların üzerine Mersin Kadın Platformu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olanları kınayarak, “Mücadele arkadaşımız Bedriye Kuş’a yapılmış olan davranış apaçık bir erkek şiddetidir. Mersin Kadın Platformu olarak arkadaşımıza uygulanan şiddeti kınıyoruz. Bedriye’nin üzerine yürüyen AKP ve MHP’li erkekler derhal özür dilemeliler. Kadınlar sizlere rağmen, doğayı ve yaşamı savunmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Paylaş

İlgili Yazılar