AKP’li Zengin çıplak aramayı “Ahlaklı kadın bir sene beklemez’ diyerek reddetti

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Uşak’taki çıplak aramalara dair suç duyurularının hatırlatılması üzerine olayı reddederek “O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir.” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda Uşak’taki çıplak arama iddiaları bir kez daha gündeme geldi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, tutuklanan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu’nun çıplak aramaya maruz kaldığını ve darp edildiğini anlattı. Beştaş bu uygulamanın sona ermesini, buna imkan tanıyan yönetmeliğin iptalini istedi. Kanun görüşmeleri sırasında söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da bu uygulamaya maruz kalan kişilerle ilgili örnekler verdi, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den özür beklediğini söyledi.

Özlem Zengin, hedef gösterildiğini ileri sürdü

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise, çıplak arama tartışmaları üzerinden kendisinin hedef gösterildiğini söyleyerek,“Bir sürü başörtülü kadına bu iğrençlik yapılıyor ve Özlem Zengin, başörtülü bir kadın, başörtülü Grup Başkanvekili buna müsaade ediyor. Ne kadar yurt dışına kaçmış FETÖ’cü varsa, beni Twitter’dan etiketleyerek haber paylaşıyor. Ben bir avukatım ve hukuk kaidelerinin ne olduğunu iyi bilirim. Bütün hukuki mevzuatın yanlış uygulaması olabilir, hayatın içinde vardır. Hukuka uygun olarak yapılmıyorsa ben itirazın karşısında sonuna kadar varım. O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Görüntülerle ispatlandı. Bakan Yardımcısı gitti ilan etti. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size bir aferin geldi.” şeklinde konuştu.

Beştaş: Her kadın onurludur

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise Zengin’in sözlerinin ayrımcılık olduğunu belirterek, FETÖ’cü suçlamasını reddetti. Beştaş, “Onurlu kadın, iffetli kadın bir yıl beklemez” sözünü çok talihsiz buluyorum” derken Zengin, “Aynen söylüyorum” karşılığını verdi. Beştaş bunun üzerine, “Ben kadınların “iffetli kadın” ve “onurlu kadın” diye ayrılmasını asla kabul etmiyorum. Her kadın onurludur, her kadın iffetlidir, iffet bana sana göre değişmez, bunu reddediyorum” dedi.

Paylaş

İlgili Yazılar