Aleyna Çakır’da tespit edilen doku örneği Ümitcan Uygun’a ait çıktı

Ankara’da evinde şüpheli şekilde ölü bulunan Aleyna Çakır’da tespit edilen doku ve sperm örneğinin, baş şüpheli Ümitcan Uygun’un DNA’sı ile uyumlu olduğu belirlendi.

Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi raporu ile, Ankara’da evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’da tespit edilen doku ve sperm örneğinin, Ümitcan Uygun’un DNA’sı ile uyumlu olduğu belirlendi. Ankara’da, Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili baş şüpheli olmasına rağmen gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Ümitcan Uygun, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Aynı kişiye ait doku ve sperm

Soruşturma kapsamında Ankara Adli Tıp Kurumu’nca düzenlenen rapordaAleyna Çakır’ın tırnaklarında doku ve vajinal frotisinde sperm bulundu. Soruşturmayı yürüten savcılık, Çakır’ın ölümüyle ilgili iddialar üzerine dosyayı, ayrıntılı rapor hazırlaması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Hazırlanan raporda Aleyna Çakır’datespit edilen doku ve sperm örneğinin aynı kişiye ait olduğu belirtildi.

Raporda ayrıca,Çakır’ın asılma dışında vücudunda tespit edilen belirtilerin ölüm meydana getirecek nitelikte olmadığı, iç muayenesinde kafatasında kırık, kafa içi kanama, iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasına rastlanılmadığı belirtildi. Raporda, ayrıcı yapılan incelemede kişinin asılma dışında travmatik tesirle öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı anlatılarak, tespit edilen alkol düzeyinin de tek başına ölüm meydana getirebilecek düzeyde olmadığı vurgulandı. Çakır’ın, zehirlenme sonucu öldüğü yönünde de tıbbi delillere ulaşılamadığı ve ölümün asıl sonucu meydana gelmiş olduğu belirtildi.

Doku örneği Ümitcan Uygun’a ait çıktı

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır’ın otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasında tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması için Ümitcan Uygun’dan DNA örneği alınmasına karar verdi. Bu kapsamda yaklaşık 1 ay önce iki kadınla uyuşturucu kullanırken görüntülerinin sosyal medyada yer alması ardından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan Ümitcan Uygun’dan, cezaevine sevk edilmeden önce DNA örneği alındı. DNA örneği, karşılaştırma yapılması için Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’ne gönderildi. Yapılan incelemede, Aleyna Çakır’dan çıkan sperm ve dokuların Ümitcan Uygun’a ait olduğu belirlendi. Savcılığa gönderilen raporda Çakır’da bulunan sperm ve doku örneklerinin, Ümitcan Uygun’un DNA’sı ile uyumlu olduğu belirtildi.

Kaynak: BirGün

Paylaş

İlgili Yazılar