Arjantin’de kadınlar adalet sarayını ateşe verdi

Arjantin’de 14 yaşındaki bir kız çocuğun polisten yardım istenmesine rağmen öldürülmesi kadınlar arasında infial yarattı. 14 yaşındaki Florencia Romano için adalet isteyen ve polisi kadın cinayetlerin kayıtsız kalmakla suçlayan yüzlerce kadın, Mendoza bölgesinde adalet sarayını ateşe verdi.

Latin Amerika ülkesi Arjantin’de kadınlar, sosyal medyada tanıştığı bir kişinin öldürdüğü 14 yaşındaki Florencia Romano için sokakta. Günlerdir kayıp olan Romano’nun acil yardım hattı 911’e telefon edilmesine rağmen kurtarılamadığının ortaya çıkması sonrasında ülkede büyük bir öfke var. Olayın yaşandığı Mendoza bölgesinde yüzlerce kadın, dün düzenlenen protesto gösterisinde adalet sarayını ateşe verdi.

POLİSE YAPILAN İHBAR SIZDI: KOMŞU ISRARLA ADRESİ VERDİ

Arjantin basınındaki haberlere göre, 33 yaşındaki Pablo Ramón Arancibia, sosyal medya üzerinden tanışıp evine davet ettiği 14 yaşındaki Romano’nun katili olmakla suçlanıyor.

Cinayet sırasında Romano’nun çığlıklarını duyarak 911’i arayan bir kişinin dikkate alınmadığının ortaya çıkması ise infial yarattı. Sosyal medyada yayılan ses kaydında, 911’i arayan bir komşunun “Kadına karşı bir şiddet olayı yaşandığını sanıyorum” diyerek ısrarla adresini verdiği duyuluyor. Ancak birkaç sokak ötede bir karakol bulunmasına rağmen polis eve gelmedi.

Günler sonra bulunan Romano’nun cinsel saldırıya direndiği, boğazının kesildiği ve cesedinin ateşe verildiği ortaya çıktı. Bu cinayetin 911 aramasına rağmen önlenememesi kadınları ayağa kaldırdı. Polisi kadın cinayetlerine kayıtsız kalmakla suçlayan ve Romano için adalet isteyen yüzlerce kadın, başta Mendoza olmak üzere birçok kentte sokağa döküldü.

KADIN POLİS AÇIĞA ALINDI

Arjantin polisi, 911 aramasına yanıt verip ihbarı dikkate almayan kadın polisin açığa alındığını açıkladı. Arjantin basınına konuşan kaynaklar, polisin telefon aramasının bir şaka olduğunu zannettiğini de öne sürdü. Söz konusu polisin dört yıldır bu görevde olduğu belirtiliyor.

33 yaşındaki Pablo Arancibia’nın yanı sıra 27 yaşındaki eşi Micaela Méndez de cinayetle suçlanıyor. (DUVAR)

Paylaş

İlgili Yazılar