“Ben yalnız yürümedim ve hep birlikte kazandık”

“Ben yalnız yürümedim ve hep birlikte kazandık”

Mersin’de sevgilisi E.P.’yi (32) evinde alıkoyup, şiddet uyguladığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Celal T. (32) indirimsiz 19 yıl 6 ay hapis ile 30 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. Verilen ceza ile ilgili konuşan E.P. “Zorlu ve umutsuz süreçte beni güçlendiren tek şey kadın dayanışması oldu. Ben yalnız yürümedim ve hep birlikte kazandık, kazanmaya da devam edeceğiz” dedi.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Mersin’de yaşayan E.P. geçen yıl Ağustos ayında o zamanlar birlikte olduğu erkeğin şiddetine maruz kalmıştı. Fail Celal T. kıskançlık bahanesiyle E.P.’yi beş saat boyunca evde alıkoyup darp etmişti. E.P.’nin şikayetçi olması üzerine hakkında Mersin Adliyesi 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Celal T.’ye; konutta yağma’ suçundan 10 yıl, ‘cebir, tehdit ve ya hile kullanarak kişi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4 yıl, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan 2 yıl 6 ay, ‘nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali’ suçundan 1 yıl, ‘yağma’ suçundan 2 yıl olmak üzere indirimsiz toplam 19 yıl 6 ay hapis ile 30 bin TL adli para cezası verildi. Tutuksuz sanık hakkında kararın kesinleşmesi ve infazın başlamasına kadar yurt dışı yasağı ile adli kontrol şartı koyuldu.

“Kadın dayanışması beni güçlü tuttu”

Yaşadığı şiddet olayından sonra, kendinde mücadele etme gücünü kadınların desteği ile bulduğunu ifade eden E.P. “Kadınlar olmasaydı hayatımı sağlıklı bir şekilde sürdürmem olanaksız olurdu” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: Kadın cinayetlerinde veya şiddet olaylarında faillerin “iyi hal” ya da “haksız tahrik” gibi gerekçelerle ceza indirimleri aldıklarını veya beraat ettiklerini biliyoruz. Ben de mücadeleme hem bu bilinçle hem de boşuna uğraştığımı, adaleti elde edemeyeceğimi söyleyen onlarca kişinin sözlerine kulak kapayarak başlamak zorunda kaldım maalesef. Karakoldan mahkeme salonlarına kadar uzanan bu zorlu ve umutsuz süreçte beni güçlendiren tek şey kadın dayanışması oldu. Kabusun hemen sonunda, karakolda kadın arkadaşlarım yanımdaydı; mahkemede sağımda ve solumda davama gönüllü destek olan kadın avukatlarım vardı. Onlar olmasaydı adalet arayışım devamı ettirmek bir yana; hayatımı, mesleğimi, eğitimimi bile sağlıklı bir şekilde sürdürmem olanaksız olurdu. Ben yalnız yürümedim ve hep birlikte kazandık, kazanacağız. Yaşasın kadın dayanışması! 

Paylaş

İlgili Yazılar