Bir kadın üzerine benzin dökülerek katledilmek istendi

Mersin’de Ö.E. adlı erkek, yakarak ağır yaraladığı Y.D.’nin yanmasını koridorda bekleyerek izledi. Can güvenliklerinin olmadığını belirten Y.D.’nin ailesi, failin en ağır cezayı alması gerektiğini belirtti.

Mersin’in Yenişehir ilçesinde 11 Temmuz’da Y.D. (53) isimli kadın, damadı Ö.E. (35) tarafından yakılarak ağır yaralandı. Yaşadığı saldırı sonucu yaralanan Y.D., Mersin’de tedavi altına alındı. Saldırı faili erkek ise çıkarıldığı Mersin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

Hastanede tedavisi süren Y.D.’nin yoğun bakım ünitesinde yaşadıklarını anlatan video görüntüsüne ulaştık.

YANARKEN KORİDORDAN İZLEDİ

Ö.E.’nin kendisini yaktıktan sonra koridorda hiçbir şey yapmadan kendisini izlediğini belirten Y.D., “Ben kendi imkanlarımla kendimi söndürmeye çalıştım. Balkona giderek ambulans çağırsınlar diye yardım çağrısında bulundum. Sonra hastanede gözlerimi açtım” dedi.

Annesinin yaşadığı saldırı olayına ilgili konuşan Y.D.’nin kızı Selin D. (37) ise kız kardeşinin boşandığı eski eşi Ö.E. isimli erkeğin daha önce de kız kardeşini ve çocuklarını yakmakla tehdit ettiğini belirtti. Kız kardeşinin şiddet ve tehditlere karşı karakola şikayette bulunduğunu da anlatan Selin D.,  uzaklaştırma kararı olmasına rağmen tehditlerin devam ettiğini söyledi.

ÇOCUKLARINA YAKMA TEHDİDİ

“Bir ay önce kardeşimi ve çocukları yakmakla tehdit etti. Aradan bir ay geçtikten sonra gelip bu katliamı yapıyor” diyen Selin D., saldırı anını şu sözlerle anlattı: “Kardeşim eşiyle kavgalıydı. Sürekli kavgalı bir evlilikleri vardı. Annem iki senedir onların çocuklarına bakıyor. Olay günü yine bakmak için gitmişti. Ö.E içeri giriyor. Annem yandığında kız kardeşim çığlıklar atıyor. ‘Annem yandı’ diye feryat ederken Ö.E. kardeşimi ‘seni de yakacağım’ diye tehdit etmiş.”

‘BUNUN ADI KATLİAMDIR’

Selin D., failin hakimlerin önünde ağlayarak olayı bir “cinnet hali” olarak anlatıp saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştığını söyleyerek, failin en ağır cezayı alması için mücadele edeceklerini belirtti. Selin D. devamla, “Bu adam oradan ağlayıp çıkarsa bunu asla affedemeyiz.  Annem şuan deri bütünlüğü olmadan orada yatıyor. Bir şeylerin yapılması gerekiyor. Devlet büyüklerine sesleniyorum. O adam benim annemi yaktı. Bu adam oradan çıkarsa benim kız kardeşimi cayır cayır yakacaktır. İki tane bebekleri ortada kalacak. İki çocuğunu katletmeye çalışan bu adam başkasına neler yapmaz? Bu konuya el atsınlar. Bunun adı katliamdır. Başka bir açıklaması yok” sözleriyle tepki gösterdi.

‘BİR CİNNET HALİ DEĞİL PLANLIDIR’

Selin D., kız kardeşi ve çocuklarının sürekli tehdit edildiğini ve can güvenliklerinin olmadığının altını çizerek, şu çağrıda bulundu: “Ö.E. daha önce kardeşime ‘benden ayrılırsan yakarım’ diyerek tehdit etmiş zaten. Bir ay önce böyle bir girişimde bulunmuş. Ben kardeşimle konuştuktan sonra kardeşim yeniden evine gitti. Bunun tatbikatını yapmış bir ay sonra bu adam bunu gerçekleştiriyor. Şimdi çıkacak hakimin karşısına diyecek ‘ben cinnet geçirdim’ diyecek. Bir aylık bebeğini yakmakla tehdit etmiş. Bunun neresi bir anlık cinnettir? Adam resmen bunun tatbikatını yapmış. Bu adamın en ağır cezayı almasını istiyoruz. Yarın elini kolunu sallayarak çıkacak ama benim annem  ne halde olacak kim bilir?”

MA

Paylaş

İlgili Yazılar