Boşandığı kadına şiddet uygulayan İbrahim Zarap tutuklandı

Samsun’da boşandığı E.M.’ye kızlarının gözleri önünde şiddet uygulayan İbrahim Zarap tutuklandı. Zarap verdiği ifadede “Olaydan sonra çevredekiler beni darp etti. Eğer kimlikleri tespit edilebilirse hepsinden şikayetçi olacağım” dedi.

Dün akşam saatlerinde İbrahim Zarap, üç yıl önce boşandığı kadını çocuklarının gözleri önünde darp etti. Çevredeki yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan E.M.’nin yüzünde ve kafasında darp sonucu ezikler oluştuğu öğrenildi. Kadın tedavisinin ardından taburcu edildi.

Defalarca şikayetçi olunmuş

Kadının, çocuğunun gözü önünde darp edilmesi bir cep telefonu kamerasıyla çekilip sosyal medyada paylaşılması üzerine olay büyük tepki çekti. Paylaşılan görüntülere dair kadının kız kardeşi de paylaşım yaparak, İbrahim Zarap hakkında daha önce defalarca şikayetçi olduklarını fakat gerekli hiçbir işlemin yapılmadığı belirtti.

Oluşan tepki sonrası fail İbrahim Zarap kısa sürede gözaltına alınarak ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklandı. Zarap’ın verdiği ifadede “Olay sırasında eski eşime yönelik hakaret ve tehdit içerikli söz söylediğimi hatırlamıyorum. Aklım yerinde değildi. Yoksa bu şekilde bir şey yapmazdım. Özellikle çocuğumun gözü önünde yapmazdım. CD kayıtlarını izledim, kendimi tanıyamadım. O kişinin ben olduğuna inanamadım. Çok pişmanım” dediği öğrenildi.

Adalet Bakanı Gül’den olaya ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kar kalmayacak.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi: Samsun’un Canik ilçesinde 06.03.2021 tarihinde E.M’nin boşandığı eski eşi İ.Z. tarafından darbedilmesi olayı haber alınır alınmaz derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli İ.Z. savcılık talimatıyla yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bakanlık davaya müdahil olacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Samsun’da eski eşine şiddet uygulayan failinen ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaklarını bildirdi.

Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Samsun’da bir kadına, bir anneye uygulanan insanlık dışı şiddet vakasının Bakanlık olarak takipçisiyiz. Failin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacağız. Anneye ve çocuğumuza gereken tüm sosyal hizmet modelleri ve psikososyal destek sağlanacaktır.” diye belirtti.

Paylaş

İlgili Yazılar