Cumhur İttifakı’ndan eşitlik heykeline ret oyu

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yapılması istenen kadın ve erkek eşitliğini anlatan soyut heykel yarışmasına Cumhur İttifakı meclis üyeleri ‘kadınların yararına olmadığı’ gerekçesiyle ret oyu verdi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde yapılacak olan kadın ve erkek eşitliğini anlatan soyut heykel yarışması tartışmalara sebep oldu. Cumhur İttifakı, belediyenin kaynaklarının kadınlar yararına kullanılmasının daha doğru olacağını söylemesi üzerine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kadınlarla ilgili yapmış oldukları çalışmaları hatırlatarak Cumhur İttifakına sitem etti.

“Kadınların öncelikli sorunları halledilsin”

AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Arı, belediye kaynaklarının kadınların öncelikli sorunları için harcanması gerektiğini dile getirerek, “Kadınlar için toplumda daha öncelikli sorunlar bulunuyor ve kaynakların bu sorunların çözümü için harcanması daha doğru olacaktır. Ayrıca bir heykel yapılacaksa, ki yerel ve ulusal ölçekte şu örneği de verebilirim; Adnan Menderes Üniversitemizin bünyesi içerisinde Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi diye bir merkezimiz var, eğer siz de uygun görürseniz bu merkezimizle de eşgüdümlü bir şekilde bu sorunların üzerinde çalışmalar yapılabilir. Kaynak aktaracaksak bu çalışmalara öncelik verebiliriz. Kadınlarımızın istihdamı, sosyal hayata katılabilmeleri gibi kadınlarımız için daha aktif olmak ve kaynaklarımızı bu yönde kullanmanın daha doğru olacağını düşünüyoruz” dedi.

“12 yıldır kadınlara hizmet ediyoruz”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bir kadın belediye başkanı olarak 12 yıldır kadınlara hizmet ettiğini belirterek, “Bu sözleri bir kadın olarak işitmek beni çok üzdü. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak kadın ve aile komisyonunu ve daire başkanlığını kurduk. Birçok kadın kooperatifi kurduk ve iş alımlarında eşitler arasında kadınları tercih ettik.12 yıldır bir kadın belediye başkanı olarak kadınlara da hizmet ettik, hizmet etmeye de devam ediyoruz. Ama şu anda sayın meclis üyesi konuyu çarpıtarak kadınlara yeteri kadar ilgi gösterilmediğini söylüyor. Bütün kadınları kapsayan soyut bir heykel için yarışma açıyoruz. Sanata, sanatçıya hem değer veriyoruz hem de kadınla erkeğin eşit olduğunu sanatla anlatmaya çalışıyoruz. Tamamen düşüncemiz bu yöndedir. Bu ülkede her gün kadın cinayetleri işleniyor. Her gün yüzlerce kadın şiddete maruz kalıyor ve önümüzde 8 Mart var; sanatla kadınla erkeğin eşit olduğunu anlatalım dedik ve siz ret verdiniz” şeklinde konuştu.

Tartışmaların ardından yapılan oylamada Cumhur İttifakı üyelerinin ret oylarına karşı Millet İttifakı üyelerinin oylarıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi “Kadın” temalı soyut heykel yarışması düzenlenmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Paylaş

İlgili Yazılar