‘Evimiz Atölye’ projesi kadınlara can suyu olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Gönüllülük Şubesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi’nin iş birliğiyle hayata geçirilen “Evimiz Atölye” projesi sayesinde ev kadınlarının emekleri ekonomik değere dönüşüyor. Çalışma kapsamında kadınların evdeki gizli işgücü ekonomiye kazandırılıyor. Pilot bölge olarak seçilen Turgutreis ve Mevlana Mahallelerindeki eğitimlerin ardından el emeği göz nuru ürünler ev kadınlarının aile ekonomisine de katkı sunacak. Eğitimlerin ardından MESKİ yetkilileri de ev kadınlarını su tasarrufu konusunda bilgilendirdi.

2020 yılı içerisinde hayata geçirilen 15 proje ile kadınlara iş sahaları açan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi tarafından başlatılan “Evimiz Atölye” projesi kapsamında pilot bölge olarak Turgutreis ve Mevlana Mahalleri seçildi. Turgutreis Mahallesi’nde Akdeniz Sağlık Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nda gerçekleştirilen eğitime, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu katıldı. Eğitmenler tarafından ev kadınlarına çoraptan bebek ve oyuncak yapma gibi el işi becerileri öğretildi. Bir sonraki pilot bölge olan Mevlana Mahallesi’ndeki eğitime ise Meral Seçer ve mahalle muhtarı Murat Yıldırak katıldı. Çalışmaların uygun olan bölgelerde devam etmesi planlanıyor.

“Kadınların ek gelire sahip olmalarına vesile olacağız”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, yeni başlatılan çalışma ile ilgili bilgiler vererek, “Amacımız evlerde oturan, emeği çok değerli olan kadınlarımızın gizli iş gücünü ortaya çıkarmak, onların bir ek gelir sahibi olmalarına vesile olmak. Bu maksatla kadınlarımıza Mersinden Kadın Kooperatifi olarak, kooperatif ortağımız Gülten Hanım ve 2 gönüllü hocamızla birlikte çoraptan oyuncak ve bebek yapmayı öğretiyoruz.  Onların bir ek gelire sahip olmalarına vesile olacağız. Kadınlarımız, kendi gelirlerini elde ettikten sonra hem bu işi öğrenmiş olacaklar hem de bunu geliştirmek için çabalayacaklar. Bunu kendi emekleriyle yapacaklar. Bizim için kıymetli olan şeylerden biri de bu. Kadının kendi emeğiyle ayakta durması çok önemli. Hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar