Fail Musa Orhan dışında herkes yargılanıyor

İpek Er’i intihara sürükleyerek yaşamını yitirmesine neden olan fail Musa Orhan’ın yargılandığı davanın duruşması yarın Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 14.00’te görülecek. Fail Musa Orhan tutuksuz yargılanırken, failin serbest olmasına tepki gösteren herkese soruşturma açıldı.

Siirt’te İpek Er’e tecavüz ettikten sonra intihara sürükleyerek yaşamını yitirmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan açılan davanın 4’üncü duruşması yarın Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Fail Musa Orhan görülen üç duruşmaya rağmen tutuksuz yargılanmaya devam ederken hiçbir suçlamayı kabul etmeyerek susma hakkını kullanıyor.

Her duruşmada aileye müdahale

Tüm duruşmalara Ankara’dan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Musa Orhan ve avukatları her defasında aileyi hedef alıp suçlamalarda bulunuyor. Kendilerine dönük suçlamaları kabul etmeyen fail ve avukatları daha önceki duruşmalarda ailenin Kürtçe konuşmasına dahi müdahale edip tepki göstermişti.

İpek Er’e destek verenlere suç duyurusu

Fail Musa Orhan yargılanmazken fail dışında davaya destek olan ve serbest olmasına tepki verenler yargılanıyor. Tepki gösterenlerden biri de oyuncu Ezgi Mola olmuştu. Ayrıca Ezgi’ye destek veren 16 isim hakkında da Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş tarafından “hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Musa Orhan’ın avukatı bununla da yetinmeyerek ek olarak şarkıcı ve söz yazarı Aynur Aydın, gazeteci Ayşe Arman, oyuncular Engin Öztürk, Gülenay Kalkan ve İbrahim Selim, şarkıcılar Melek Mosso ve Gökhan Özoğuz ile yazar Perihan Gün hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Özür mesajı istendi

Savcılık dosyayı, hakaret suçunun uzlaşmaya tabi suçlar kapsamında olması nedeniyle uzlaştırma bürosuna gönderdi. Taraflar aranarak uzlaşıp uzlaşmayacakları soruldu. Tecavüz failinin avukatı, “Mola özür mesajı yayınlasın” dedi. Ancak Ezgi bu teklifi reddetti. Taraflar uzlaşmayınca savcılık, Ezgi hakkında ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçundan Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Faile dönük basın açıklamasına gözaltı

Yine Hakkâri’de faile dönük yapılan basın açıklamasında Haziran ayında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında kent merkezi ve Şemdinli ilçesinde sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, HDP Hakkari Kadın Meclisi Sözcüsü Zeynep Kaya ve HDP Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Sozdar Atilla ve HDP Hakkari önceki dönem İl Eşbaşkanı Sipan Turan gözaltına alınmıştı. Aralarında HDP ilçe eşbaşkanları, yönetici, üye ve avukatların olduğu 19 kişi ise ifadeleri alınmak üzere bulundukları il veya ilçedeki Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılıp ifadeleri alınmış, 4 gün gözaltında kalanlar ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Tüm bunların yanı sıra tutuksuzlukla ödüllendirilen fail Musa Orhan’ın 4’üncü duruşması saat 14.00’te görülecek.

Kaynak: Jinnews

Paylaş

İlgili Yazılar