Gıda kurutma tesisinde istihdam edilecek kadınlar eğitime başladı

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile yapımına başlanan ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin paydaş olduğu Gıda Kurutma Tesisi projesinde istihdam edilecek 25 kadın ‘Kurutulmuş Sebze ve Meyve Operatörlüğü’ eğitimi alıyor. İŞKUR aracılığıyla verilen eğitimin sonunda yapılacak sınavı başarı ile tamamlayan kadınlar sertifikalarını alarak, tesis faaliyete geçtiğinde çalışmaya başlayacak.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü tarafından Mersin Hal Kompleksi içerisinde kısa süre önce yapımına başlanan Gıda Kurutma Tesisi’nde istihdam edilecek kadınlar eğitim almaya başladı. ‘Kurutulmuş Sebze ve Meyve Operatörlüğü’ eğitimi alan kadınlar, eğitim sonrası mesleki sertifika sahibi olacak. Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlayan eğitime Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek de katıldı.

Eğitim 1000 saat sürecek, kadınlar sertifika alacak

Tesiste 13’ü mülteci olmak üzere toplam 25 kadın istihdam edilecek. Yaklaşık 700 metrekare büyüklüğünde, 100 bin dolarlık maliyete sahip olan ve içerisinde depo, dinlenme alanı, yıkama, doğrama ve paketleme odasının bulunacağı tesiste istihdam edilecek kadınlar, 1000 saat sürecek eğitimi almaya başladı. ‘Kurutulmuş Sebze ve Meyve Operatörlüğü’ eğitimi, Mersin İŞKUR, Mersin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile veriliyor. Eğitimin ardından yapılacak sınavı başarı ile tamamlayan kadınlara sertifika verilecek.

Meral Seçer: Bu projede markalaşmaya ve kadınlarımızla birlikte çalışmaya önem veriyoruz

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, kooperatif olarak projede yer almaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği Güneş Enerjili Sebze ve Meyve Kurutma Tesisi projesinde Mersinden Kadın Kooperatifi olarak sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Kentimizde hem kadın istihdamının artırılması hem de bölgemizdeki ürünlerin katma değere dönüştürülmesi açısından kadınlarımızla birlikte çalışmak bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

Mersin’in çok bereketli topraklara sahip, pek çok ürünün yetiştiği bir bölge olduğunu ifade eden Seçer,  kurulacak tesis ile bu ürünlerin katma değerinin artacağını söyledi. Seçer, “Bu ürünlerin katma değere dönüştürülmesi, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının sağlaması maksadıyla Mersinden Kadın Kooperatifi olarak biz bu projede markalaşmaya ve kadınlarımızla birlikte çalışmaya çok önem veriyoruz. Bunun kentimizin de tanınırlığını ve bilinirliğini arttıracağını düşünüyoruz. Güneş enerjisiyle çalışacak olması da tesisin kıymetini bir kat daha artırmakta” ifadelerine yer verdi.

Paylaş

İlgili Yazılar