İstanbul Sözleşmesi afişleri ahlaka aykırı diye söküldü

Van Kadın Platformu tarafından kentin farklı noktalarında bulunan billboardlara asılan “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” afişleri Valilik tarafından söküldü.

Van Valiliği, Van Kadın Platformu tarafından kentin farklı noktalarında bulunan billboardlara asılan “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” afişlerini “milli güvenliği, ahlak ve adaba aykırı” gerekçesini öne sürerek söktü. “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” yazılan afişler Kürtçe ve Türkçe olarak asılmıştı.

Van Kadın Platformu afişlerin sökülmesine tepki gösterdi

Konuya ilişkin açıklama yapan Van Kadın Platformu, “Bilbordlara astığımız afişlerin hiçbir hukuki gerekçe barındırmayan bir madde ile sökülmesi iktidarın çürümüş zihniyetinin topluma yayılmasına aracılık etmektir. Bizler İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını da, kayyumları da, afişlerimizin sökülmesine ilişkin aldığınız kararı da tanımıyoruz. 81 ilden oluşan Türkiye’nin her yerinde asılı olan “İstanbul Sözleşmesi’den Vazgeçmiyoruz“ afişlerinin Van Büyükşehir Belediyesi Kayyumu tarafından milli güvenliğe, ahlaka ve adaba aykırı görülmesi de elbette bizi şaşırtmamıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de kadınlar haklarına, hayatlarına sahip çıkmaya devam edecektir. Sizler afişlerimizi sökerek İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçileceğini vazgeçileceğini sansanız da bizler sesimizin ulaşacağı her yerde en yüksek sesle “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır“ diyeceğiz. Haklarımıza hayatlarımıza sahip çıkmamız milli güvenliğinize, ahlakınıza ve adabınıza aykırı ise sökmeniz gereken tek şey zihniyetinizdir. İktidarın çürümüş zihniyetine ortak olanların bir gün halka hesap vereceklerini unutmadan hareket etmelerini ve söktükleri afişleri derhal yeniden asmaları gerektiğini bildiriyoruz. Son olarak diyoruz ki biz kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmiyoruz, siz kadınların önünden çekilin” sözleriyle tepki gösterdi. 

Paylaş

İlgili Yazılar