“İstanbul Sözleşmesi kadın haklarının teminatıdır”

Mersin Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Komisyonu, bugün yaptığı basın açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yaparak sözleşmenin feshedilme kararını kabul etmediklerini belirtti.

Mersin Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Komisyonu Sözcüsü İlksen Sorguç Dinçer, İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir kişinin kararı ile hukuksuzca çıkılmasını kabul etmediklerini dile getirdi. Uzun yıllar verilen mücadele sonucu kazanılan haklara sahip çıkacaklarını belirten Dinçer, “Erkek şiddetinin ve çocuk istismarının önlenmesini; kadınların, çocukların ve LGBTİ+’ların şiddete karşı korunmasını; şiddet faillerinin yargılanmasını ve cinsiyet eşitliğine dayalı politikalar geliştirilmesini devletin anayasal bir yükümlülüğü olarak görüyor ve bu yükümlülükten geri çekilmesini kabul etmiyoruz! Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin vicdanlara bırakılmasını,6284 sayılı kanunun tam olarak uygulanmamasını, TCK 103. maddesinde değişiklik yapılmaya çalışılarak çocuk istismarı faillerine yönelik af çıkarma girişimlerini kabul etmiyoruz.” dedi.

Dinçer, İstanbul Sözleşmesi’nin yok hükmünde olduğunu söyleyerek, “Türkiye Büyük Miller Meclisi’ni yok sayan gece yarısı operasyonunu kabul etmiyoruz. Haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılara karşı birlikte ve çok güçlü olduğumuzu biliyoruz.İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Fotoğraf- Muzaffer Duru

Paylaş

İlgili Yazılar