“İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı yasalara aykırıdır”

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının anayasaya aykırı olduğunu hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı anayasaya aykırı olan bu işlemi kaldırmaya davet etti.

İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı kararnamesiyle buğum yürürlükten kaldırılması üzerine Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kararının anayasaya aykırı olduğunu belirten avukatlar, bu işlemin derhal iptal edilmesini talep etti.

 “Bu kararın karşısındayız”

Mersin Barosu yönetim kurulu, merkez üyesi avukatlar ile çok sayıda avukatın katılımıyla Mersin Adliyesi Baro Odasında yapılan basın açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin önemine dikkat çeken Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner, “Kadının insan hakları kazanımlarından geriye gidişe neden olacak her türlü düzenlemenin karşısındayız.  İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye yönelik Cumhurbaşkanı kararının anayasamıza, kanunlarımıza ve uluslararası mevzuatlara aykırıdır. Türkiye Barolar Birliği, barolarımız, dernekler, siyasi partiler tarafından Danıştay 10. dairesinde açılan iptal davalarında yürütmeyi durdurma talebinin reddi nedeniyle bugün ülkemiz sözleşmeye taraf olma sıfatını kaybetti.” dedi.

“İstanbul Sözleşmesi’nden ve kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz”

Uzun yıllar sürdürülen mücadeleler sonucunda hazırlanan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Güner, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi belirterek, Cumhurbaşkanını Anayasaya aykırı olan bu işlemi kaldırmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin her yerinde barolar ve baroların kadın hakları merkezleri olarak; kadın haklarının korunması, geliştirilmesi ve İstanbul Sözleşmesi’nde imzanın çekilmesi işleminin geri alınması için mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş

İlgili Yazılar