Mersin’de istismar failinin serbest bırakılmasına tepki gösterildi

Mersin’de 8 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunan K.K. (67) çıkarıldığı savcılık tarafından denetimli serbestlik ile bırakıldı. Çocuğun ailesi, mahalle sakinleri ve kadın örgütleri,“8 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunan ve bunu yapma kapasitesine hala sahip olan bir adam neden hala dışarda?” diye sorarak, istismar faili erkeğin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Mersin’nin Kazanlı mahallesinde 5 Mart Cuma günü 67 yaşındaki K.K. komşusunun 8 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Çocuğun çığlık atması üzerine fark edilen olay sonrasında aile şikayetçi oldu ancak fail, çıkarıldığı savcılık tarafından denetimli serbestlik ile salıverildi. İstismarda bulunan erkeğin serbest bırakılmasına tepki gösteren Kazanlı sakinleri “Kapımızın önüne rahatlıkla salıverdiğimiz çocuklarımızın güvenli, sağlıklı bir mahallede büyümesini istiyoruz. Bu istismarı gerçekleştiren kişinin derhal tutuklanmasını istiyoruz” dedi.

İstismar failinden sus payı teklifi

Yaşanan istismar olayının ardından Mor Dayanışma mahallede basın açıklaması gerçekleştirdi. Şahıs tarafından aileye konu kapatılsın diye bir miktar para teklif edildiğini söyleyen Mor Dayanışma Üyesi Ayşegül Göçmen, “Aile bu teklifi kabul etmedi ve hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdürecek. Kazanlı bizim mahallemiz ve yaşadığımız mahallede şiddetin ve istismarın hiçbir türünün yaşanmasını istemiyoruz. K.K. isimli şahıs bu mahallede elini kolunu sallayarak gezerken bizim çocuklarımız nasıl güvende olacak? 8 yaşında istismara maruz bırakılan ufacık çocuk, şahıs halâ dışarıda iken nasıl evinin önünde oyun oynamaya devam edecek? Duyduğumuz ve gördüğümüz hiçbir istismara ve şiddete sesiz kalmayacağız. Şahıs tutuklanana kadar mücadelemiz devam edecek.” şeklinde konuştu.

İstismara maruz bırakılan çocuğun babası ise şahsın en ağır cezayı alması için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade ederek, “İstismar olayına gözlerimin önünde oldu. Bize ev, araba, para teklif edildi. Biz para ile satın alınmayız. Bu şahsı Kazanlı’da görmek istemiyor, en ağır biçimde cezalandırılmasını istiyoruz. Herkesin bu olay karşısında yanımızda olmasını, susmamalarını istiyorum.” dedi.

Paylaş

İlgili Yazılar