Kadın Danışma Merkezi, kadınlara bir çok açıdan destek oluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım 2019’dan bu yana hizmet veren Kadın Danışma Merkezi’nde şu ana kadar 1478 kadına bilgilendirme, hukuki, psikolojik ve eğitim desteği verildi. Kadın Danışma Merkezi Birim Sorumlusu Psikolog Deniz Liman, danışanlar arasında şiddet gören kadınlara sık rastladıklarını belirterek, “Başvuruları alıyoruz, psikolojik destek sağlıyoruz. Zor bir süreç, bu süreçle baş edebilmek için insanın kendini iyi hissetmesi gerekiyor. Daha sonra hukuki destek boyutuna da mümkün oldukça dahil oluyoruz” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2019’un Kasım ayında hizmet vermeye başlayan Kadın Danışma Merkezi’nde 14 ayda 1478 kadına destek sunuldu. 911 kadınla yüz yüze görüşme sağlanırken, salgın nedeniyle gerçekleştirilen online görüşmelerde ise 567 kadına destek verildi. Kadın Danışma Merkezi’nde 4 farklı hizmet veriliyor. Kadınlara ihtiyaç duydukları her alanda bilgilendirme desteği sunuluyor. Kadınlar, bilgi almak istedikleri konuyla ilgili kurum ve kuruluşlara da yönlendiriliyor. Örneğin ekonomik sorunlarla Kadın Danışma Merkezi’ne başvuran bir kadının İŞKUR veya Kariyer Merkezi’ne başvurması sağlanıyor. Eğitim hizmeti de verilen Kadın Danışma Merkezi’nde salgın nedeniyle bu süreçte eğitimler online olarak gerçekleştiriliyor.

Kadınlara ‘hukuki’ ve ‘psikolojik’ destek de sağlanıyor

Verilen hizmetler arasında ‘hukuki’ ve ‘psikolojik’ destek de yer alıyor. Kadın Danışma Merkezi Birim Sorumlusu Psikolog Deniz Liman, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nde görevli avukata ilettikleri hukuki konuların takibinin sağlandığını ve danışan kadınlara hukuki yönlendirme desteği sağlandığını belirtti. Psikolojik destek sürecine ve şiddet olaylarına da değinen Psikolog Liman, “Açıkçası şu anda şiddet de form değiştiriyor. Yalnızca fiziksel şiddet olarak görmemek lazım. Bunun psikolojik, sosyal ve dijital şiddet boyutları da var. Form değiştirmesiyle birlikte şiddet yaşı da küçük yaşlara kadar indi. Şiddet, burada çok sık karşılaştığımız bir durum. Bu durumda başvuruları alıyoruz, psikolojik destek sağlıyoruz. Zor bir süreç, bu süreçle baş edebilmek için insanın kendini iyi hissetmesi gerekiyor. Daha sonra hukuki destek boyutuna da yönlendirici hukuk düzeyinde mümkün oldukça dahil oluyoruz” dedi.

Kadın Danışma Merkezi’nden yararlanmak isteyenler “0324 533 22 04” ve “0538 682 77 59” numaraları arayarak online veya yüz yüze destek alabiliyor.

Paylaş

İlgili Yazılar