Kadın Savunma Ağı: Buse’yi derhal serbest bırakın!

‘Bu kenti ateşe vereceğimiz günler yakın’ twiti yüzünden gözaltına alınıp tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Buse Üçer’e ses olan Kadın Savunma Ağı, “Ya bu memlekette kadın cinayetleri son bulacak, ya da bu kentler ateş alacak. Buse’yi derhal serbest bırakın” dedi.

Dün, Kadın Savunma Ağı üyesi Buse Üçer, Ankara Mor Mekan’dan çıkarken gözaltına alındı. İddialara göre, Üçer hangi dava konusu hakkında yakalama kararı olduğunu sorduğunda darp edilerek, zorla gözaltı aracına bindirildi. Üçer’in, sosyal medyada “Bu kenti ateşe vereceğimiz günler yakın” paylaşımı yaptığı için gözaltına alındığı öğrenildi. Bunun üzerine açıklama yapan Kadın Savunma Ağı’ndan kadınlar, Buse Üçer’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunarak, “Buse, erkek şiddetinden ölen 4 kadın için ‘Bu kenti ateşe vereceğimiz günler yakın’ twitini attığı için gözaltına alındı. Bu söz hepimizin birbirine sözü, bu söz kadınları katledenlere ve bu katliama izin verenlere karşı mücadelemizin sözü. Çünkü bu memlekette bir gün içerisinde 4 kadın katlediliyor. Bu erkek şiddeti kadın düşmanı Akp ve yandaşları tarafından meşru kılınıyor. Toplumun gözü önünde suç işleyenler devleti yönetirken, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini savunan kadınlar ise eylemlerde hedef gösteriliyor, psikolojik şiddete uğruyor, bir akşam yolu kesilerek gözaltına alınıyor.” şeklinde konuştu.

“BUSE’NİN SUÇ ORTAKLARIYIZ”

Gözaltına alınma gerekçesi sayılan ‘Eğer bir kadın karanlıktan korkarsa bu kenti ateşe veririz’ cümlesi okunarak şu ifadelere yer verildi: Elden ele yaydığımız bu mücadele hepimizin, kulaktan kulağa fısıldadığımız bu söz hepimizin. Biz Buse’nin suç ortağıyız. Erkek eğemenliğinin karşısına cesaretle dikiliyoruz. Tacizcilerin, tecavüzcülerin, kadın düşmanlarının uykularını kaçırmaya devam edeceğiz. Hukuksuzluğu kendine yol bilen Ankara Emniyeti’nin uykuları kaçmaya devam etsin, çünkü biz sokaklardan vazgeçmiyoruz. Sırtlarını sıvazladığınız katillerden de, kadınları ve kadın mücadelesini hedef gösterenlerden de hesap soracağımız günler yakın. Ya bu memlekette kadın cinayetleri son bulacak, ya da bu kentler ateş alacak. Buse’yi derhal serbest bırakın!”

Paylaş

İlgili Yazılar