Kadın tenisçiler şampiyonluk kupası ile dönüyor

Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün tenisçi kadınları Manavgat’tan şampiyonluk kupası ile dönüyor. Kadın tenisçiler 35+ kategorisinde şampiyonluğa ulaşırken 40+ kategorisinde ise en iyi ikinciler arasında zirvede yer almayı başardı.

Geçtiğimiz yıl katıldıkları turnuvada şampiyon olarak kupayı Mersin’e getiren Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün kadın tenisçileri, Antalya Manavgat’ta düzenlenen 16. Türkiye Senyör Can Öner Takımlar Şampiyonasından şampiyonluk kupasıyla dönüyor.

28 takım arasından başarılı mücadele ile sıyrılarak birinci olmayı başaran İlkim Tahinci, Özlem Ateş, Nejla Günay, Necla Bayıroğlu’ndan oluşan 35+ Kadınlar Kategorisinde mücadele eden tenisçiler şampiyonluk madalya ve kupalarını alkışlar arasında aldı.Türkiye’nin en büyük turnuvaları arasında gösterilen ve 162 takımın yer aldığı 16. Türkiye Senyör Can Öner Takımlar Şampiyonasında Gülçin Asasoğlu, Hayat Üstün, Filiz Özer’den oluşan 40+ Kadınlar Kategorisinde mücadele eden Mezitli Belediye Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları ise, grup 2.’leri içerisinde zirvede yer almayı başardı.

Mezitlili tenisçiler alınan bu sonuçla 20 takım arasında 7. Sırada yer aldı.Mezitlili tenisçilerin bu başarısı kentte büyük sevinç yarattı. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda şampiyonluk kupasını Mersin’e getirmeyi başaran kadın tenisçilere teşekkür eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, istikrarlı çalışma ve sergiledikleri enerji ile Mezitlili kadın tenisçilerin mutlaka şampiyonlukla döneceğinden emin olduklarını ifade ederek, “Mezitli’nin kadınları; spora, sanata, ticarete, üretime, nereye el atarlarsa atsınlar mutlaka başarılı oluyorlar. Teniste Mersin’i temsil eden kadın sporcularımız şampiyonluk ipini göğüsleyerek bizleri son derece mutlu etti. Kısa sürede büyük başarılar kazanarak Mezitli’nin adını duyurmayı başardılar” dedi.

Mezitli Belediyesinin desteğiyle kadınların çok büyük işler başardığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Kadın Üretici Pazarı ile iki kez dünya şampiyonluğu kazanan, katkı sağlayan gönüllü ordumuzla eğitimden sanata pek çok alanda belediyesine destek olan, her alanda yaptıklarıyla bizleri gururlandıran kadınlarımızın bu özverisi ve gayreti sesimizin çok uzaklardan yankılanmasına katkı sağlıyor. Gerek sporda, gerek sanatta gerekse ekonomik yaşamda üst üste göğsümüzü kabartarak kentimizin adını ulusal ve uluslararası arenada sık sık duyuran tüm kadınlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar