Kadına şiddet uygulayan erkek, serbest bırakıldıktan sonra tatile çıktı

İstanbul’da yaşayan F.Ö. (53) isimli kadın, evli olduğu Orhan Ö. tarafından öldüresiye darp edildi. Kadının şikayetçi olmasına rağmen hemen serbest bırakılan Orhan Ö., şiddet uyguladığı eve dönüp eşyalarını toplayarak tatile çıktı.

Haber- Fatoş Sarıkaya

İstanbul Ümraniye’de yaşayan F.Ö. isimli kadın 2 yıldır evli olduğu Orhan Ö. tarafından şiddete maruz kaldı. Aralarında çıkan anlaşmazlığı bahane ederek F.Ö.’yü darp edip, kolunu kıran Orhan Ö. şikayete rağmen ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Son bir yıldır evli olduğu Orhan Ö. tarafından şiddete maruz kaldığını belirten F.Ö. ölüm tehditleri aldığı için hayatından endişe duyduğunu söyleyerek yardım talebinde bulundu.

“Ölmeden önce sesimi duyun”

Kendisine şiddet uygulayan erkek tarafından tehdit edildiğini ileri süren F.Ö. ölmeden önce sesinin duyulmasını ve kendisine yardım edilmesini istiyor. F.Ö., “Son bir senedir evli olduğum erkek tarafından şiddete uğruyorum. Kolumu kırıp, başıma defalarca vurdu. Beni darp ederken büyük kızı aradı, ‘dur az daha geberteyim biraz daha işim kaldı’ deyip beni öldüresiye darp etti. Kades uygulamasından polisleri çağırdığımı görünce evin her yerine yayılan kan lekelerini temizlemeye başladı ve kaçmaya yeltendi ancak polise kapıda yakalandı. Darp raporum var ve şikayetçi oldum ancak serbest bırakıldı. Ben eve geldikten bir kaç saat sonra kendisi de geldi ve eşyalarını toplayarak tatile çıktı.” dedi.

“Erkeklere cinayetleri bu sistem işletiyor”

Maruz kaldığı şiddet sonrası ancak ilaçlarla kendine gelebildiğini dile getiren F.Ö., psikolojik olarak da sarsıldığını Kadından Haber’e anlatarak şunları söyledi: Beni bu hale getiren adam neden serbest bırakılıyor anlamış değilim. Hakkında yasal bir işlem yapılması için ölmem mi gerekiyor? Erkeklere kadın cinayetlerini bu sistem işletiyor. Git öldür, ben senin arkandayım diyor kısaca. Psikolojik olarak harap durumdayım. Bu kişinin hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Tatilden döndükten sonra beni öldüreceğini söylüyor. Defalarca ölüm noktasına geldim. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Sesim duyulsun, bana yardım edilsin istiyorum.

Paylaş

İlgili Yazılar