Kadınlardan HDP’ye taziye ziyareti

Mersin Kadın Platformu, HDP Mersin İl Örgütü’ne taziye ziyaretinde bulundu. Deniz Poyraz’ın katledilmesine karşı “Yasta değil, isyandayız” diyen kadınlar, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Mersin Kadın Platformu bileşenleri, faşist saldırı sonucu katledilen Deniz Poyraz için HDP Mersin İl Örgütü’ne taziye ziyaretinde bulunarak dayanışma gösterdi. “HDP’ye, Deniz’e yapılan saldırı hepimize yapılmıştır.” diyen Mersin Kadın Platformu; iktidarın nefret söylemleri, hedef göstermeleri ve kadın düşmanı politikalarına karşı hep birlikte mücadele etme mesajı verdi.

“Başka kadınlar ölmesin diye mücadeleye devam edeceğiz”

Mersin Kadın Platformu’ndan Canan Yüce, İzmir’de Deniz Poyraz için taziyeye giden kadınlara polis saldırdığını aktararak devletin katilleri koruduğunu, yaşam mücadelesi veren kadınlara ise saldırdığını söyledi. Kadınların mücadele alanlarını birleştirdikçe güçlendiğini ifade eden Yüce, “Bu saldırılar karşısında muhalefet daha da güçlenerek, boyun eğmeyerek mücadeleye daha çok sahip çıktı. Biz yasta değil isyandayız diyen kadınlarız. Başka kadınlar ölmesin diye mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu savaş ortamı en çok kürt halkının ve kürt kadınlarının bu uğurda bedel ödemesine neden oldu. Dolayısıyla bugün feminist mücadelesi ile Kürt özgür kadın mücadelesini birleştirme günüdür aynı zamanda. Daha çok kadın mücadelesini yükseltmeli ve ayrıştırıcı politikalara birlikte mücadele ederek göğüs gereceğimize inanıyorum. Bugün HDP binasındayız ve hepimizin can güvenliğine dair tedirginlikleri var. Çünkü sırtı sıvazlanan katillerin ellerini kollarını sallayarak dolaştıkları bir ülkede yaşıyoruz. Ama biz bunu bilerek mücadele ediyoruz. Başka ölümler olmayana kadar bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Genç: Kadınlar ülkeyi aydınlığa çıkaracak

Gülşah Yıldırım Genç bu saldırıyı demokrasiye ve millete yapılmış bir saldırı olarak nitelendirerek, “Bir kadın arkadaşımız katledildi ancak bir Deniz gider bin gelir. Bunun son olmasını diliyorum. Ülkemizi aydınlığa hep birlikte kadınlar ulaştıracak. Onlar her ne kadar kadınları katletseler de biz kadınlar dayanışmayla aydınlığa çıkacağımıza inanıyorum.” dedi.

HDP’nin İstanbul Sözleşmesi pankartı rahatsız etmişti

Kolluk güçlerinin HDP’nin İstanbul Sözleşmesi pankartlarına aylarca saldırdığına dikkatleri çeken Çiğdem Serin, “Deniz, İstanbul Sözleşmesi Yaşatır pankartının arkasında katledildi. İktidar ve ortakları içlerinde bulundukları krizi, eşitlikten yana mücadele veren kesimlere saldırarak örtmeye çalışıyor. Orada katledilen kadınların isimlerini görmeye tahammül edemediler. Çünkü kendi suçlarının ortaya saçılmasından rahatsız oluyorlar. Bu karanlıktan çıkmanın yolu hep birlikte, omuz omuza mücadele etmektir.” ifadelerini kullandı.

“Biz bir araya geldikçe saldırılar artıyor”

Özge Göncü ise birlikteliği büyütüp seslerinin daha yüksek çıktığında saldırıların da doğru orantıda arttığına işaret ederek şunları söyledi: Bu ülke için aydınlık bir gelecek isteyen ve bunun için mücadele eden herkese karşı yapılmış bir saldırıdır. HDP’li bir kadın arkadaşımıza yapılan saldırı gibi görünüyor ama aslında bunun örgütlü bir suçun sonucu olduğunu biliyoruz. Biz son zamanlarda birlikte yürümeyi büyüttükçe, sesimiz daha da çıktıkça bu saldırılar da artıyor. Bu nedenle bu tür saldırıları kınamanın ötesinde mücadelemize karşı yapılmış bir saldırı olarak belli bir yerde çok meşru bir şey için mücadele ettiğimizin ve kazanımlarımızın da cebimizde olduğunun göstergesi olarak okumak hepimiz için iyi olacaktır. Demokrasi alanı daraldıkça bizlere böyle saldırılar geliyor. Kayıp vermeden daha örgütlü bir biçimde, saldırılardan nasıl çıkarıza kafa yorup, dayanışmamızı güçlendirme temennisinde bulunuyorum.

Paylaş

İlgili Yazılar