Kübra Aşkın’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis

Mersin’de boşandığı Kübra Aşkın’ı öldüren fail Davut Demir’e ‘tasarlayarak insan öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Geçen sene, boşandığı eşi Kübra Aşkın’ı seyir halindeki aracına çarparak durduran ve ateşli silahla öldüren Davut Demir, kasten insan öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Savcının boşanma dilekçesinin ve katilin silah alma tarihinin tekrar incelenmesini istemesi üzerine duruşma ertelenmişti. Dün Adana 13. Bölge Adliye Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.
Kararla ilgili konuşan Kübra Aşkın’ın kız kardeşi Saliha Aşkın, kendileriyle dayanışma gösteren kadın örgütlerine teşekkür ederek “Sonunda ısrarla, mücadeleyle istenilen sonuca ulaşıldı. Bu karar gideni geri getirmeyecek ancak katilin en ağır cezayı alması bir nebze de olsa bizlere teselli artık. Öldürülen her kadın haberi duyduğumuzda, katillere indirim uygulandığında nefes almak bile acı veriyor ama iyi ki mücadele eden iyi insanlar var. Bu süreçte yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş

İlgili Yazılar