Mersin belediyeleri danışma merkezleri ve sığınaklara dair adım attı

Günebakan Kadın Derneği, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel Yönetimler çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Çalıştayda Akdeniz Belediyesinin sığınak hazırlıklarına başlandığı, diğer belediyelerin ise danışma merkezi açma ve var olanı geliştirme yönünde önemli adımlar attığı belirtildi.

Yapılan çalıştaya Mersin Büyükşehir, Akdeniz Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Toroslar ve Yenişehir Belediyeleri ile deneyimlerini aktarmak için Ankara Büyükşehir, İstanbul Büyükşehir ve Antalya/ Muratpaşa belediyeleri, Mersin Kadın Emeği, Muamma LGBTİ+, Mersin Türk Kadınlar Konseyi, Mimoza derneği ve Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği katıldı.

Akdeniz belediyesi sığınma evi çalışmalarına başladı

Çalıştay raporuna göre; Büyükşehir, Yenişehir ve Mezitli belediyelerinde eşitlik birimlerinin kurulma çalışmalarına başlandı. Akdeniz belediyesinde ise sığınma evi çalışmalarına başlandı ve Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartını imzalanma sürecine girildi.

İlçe belediyelerinde henüz sığınma evleri ile ilgili Akdeniz belediyesi dışında bir gelişme ise görülmezken Büyükşehir, Mezitli ve Yenişehir belediyelerin izleme çalışmalarına dahil oldu.

Belediyelerin bu çalışmaları “Kadına yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle sistemli ve daha isabetli mücadeleyi mümkün kılacaktır.” şeklinde yorumlandı.

STK’larla iş birliğinin önemine vurgu yapıldı

Çalıştayda yerel yönetimlerle STK’ların işbirliği içerisinde olmanın önemi üzerinde duruldu. Özellikle LGBTİ+ grupların şiddete yönelik sorunlarında belediyelerden hizmet alabilmeleri ile ilgili önemli bir açık olduğu çalıştayda gözlenerek STK’ları aşan sorunların yerel kurumlarla nasıl çözülebileceğine dair önerilerde bulunuldu.

Paylaş

İlgili Yazılar