MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE HER KADEMEDE KADINLARIN EMEĞİ VAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde daha önce yüzde 17 olan kadın personel oranı yüzde 23’e çıktı. Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 7 bin 812 personelin 1819’unu kadınlar oluşturuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yüzde 17 oranındaki kadın personel sayısı, 18 ayda yüzde 23’e ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanlığı, otobüs direksiyonları, marangozhaneler, Halk Ekmek satış büfelerinin kadınlara emanet edilmesinin yanı sıra Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun makam şoförü de Sinem Serintürk adlı bir kadın oldu. Büyükşehir’in makam şoförü Sinem Serintürk, “Genelde erkekler tercih ediliyor makam şoförlüğünde ama kadınların da yapabileceğine inanıyorum ve gerçekten Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Kadınlar için özveriyle çalışıyor. Bizlere inanıyor ve destekliyor. Ben de başaracağımı biliyordum. Şu an araç koltuğundayım ve mutluyum” dedi.

Sadece 18 ayda Büyükşehir’de kadın istihdamı yüzde 23’e yükseldi

Başkan Seçer, Göreve geldiği günden bu yana kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayacağını ve istihdam kapısı açacağını belirten Başkan Vahap Seçer, belediyede yüzde 17 oranında olan kadın personel sayısını yüzde 23’lere yükseltti. Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 7 bin 812 personelin 1819’unu kadınlar oluşturuyor. Geçen yıldan bu yana toplam 636 kadın personeli iş sahibi oldu. Bunların 79’u otobüs şoförü, 35’i parkomat görevlisi, 32’si Halk Ekmek Büfesi personeli, 1’i kadın marangoz oluşturuyor. Ayrıca 8 Daire Başkanlığında ve Başkan Vekilliği’nde kadın yöneticiler bulunuyor.

“Yönetime geldiğimizde kadınlarımıza farklı bir sayfa açtık”

Başkan Seçer, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Yönetime geldiğimizde Belediye’de kadınlarımıza farklı bir sayfa açtık. Kadınların çalışma hayatına katılmaları çok önemli. Biz 697 kadın personele iş imkanı sağladık. Nüfusun %50’si kadın, biz de istiyoruz ki çalışma hayatında %50’si de kadın olsun. Yani 10 bin personel varsa 5 bini mümkünse kadın olsun. Buraya doğru evriliyoruz. Kadın otobüs şoförlerimiz var, şehre renk katıyorlar ve değer katıyorlar. Yolda onlarla karşılaştığımız zaman içime huzur doluyor. ” dedi.

“Kadınlara bu kadar çok istihdam olanağı sağlandığı için kadınlar olarak çok mutluyuz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, makam şoförünün kadın olmasının çevredekiler tarafından dikkat çektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nde kadınlara her türlü iş kolunda istihdam sağlanmasının bir kadın olarak kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Dokucu, kadınların her alanda fark yarattığını, adım adım kadın istihdam oranlarının artacağına inandıklarını söyledi. Dokucu, “Farkındalık çalışması da yapmak istiyoruz. ‘Kadınlar her şeyi yapabilir’ demek istiyoruz; zaten hayata bakış açımız da böyle. Dolayısıyla yeni otobüs şoförlerimiz, yeni park bahçeler personelimiz, yeni diğer şoför istihdamlarımız, marangozlarımız, bu alanlarda istihdam edilen kadınlar fark yarattılar. İnsanlar şaşırıyorlar. Ondan sonra devamı geliyor zaten. Mesela otobüs şoförü aldık. Marangoz aldık, şimdi örneğin boyacı arıyoruz” diye konuştu.

Genelde erkekler tercih ediliyor ama kadınların da yapabileceğine inanıyorum”

Büyükşehir’in makam şoförü Sinem Serintürk, araba sürmeyi çok sevdiğini vurgulayarak, “İlk gördüklerinde şaşırıyorlar sonra mutlu oluyorlar. Özellikle kadınlar beni görünce mutlu oluyor. Belki de Türkiye’de bir ilk olarak, kadın makam şoförü olarak başlıyorum. Genelde erkekler tercih ediliyor makam şoförlüğünde ama kadınların da yapabileceğine inanıyorum ve gerçekten Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Kadınlar için özveriyle çalışıyor. Bizlere inanıyor ve destekliyor. Ben de başaracağımı biliyordum. Şu an araç koltuğundayım ve mutluyum” dedi.

Paylaş

İlgili Yazılar