Mersin Kadın Platformu: Gözaltılar serbest bırakılsın

Mersin Kadın Platformu İstanbul Sözleşmesi nöbetinin ikinci haftasında, Rosa Kadın Derneği’ne yapılan operasyonu kınayarak gözaltına alınanların serbest bırakılması istedi.

Mersin Kadın Platformu’nun, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye karşı başlattıkları Çarşamba Nöbeti ikinci haftasında devam ediyor. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda tutulan nöbete bu hafta Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin temsilcileri destek verdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’ın da katıldığı nöbette, “İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmiyoruz” pankartı açıldı. “Kadınlar birlikte güçlü” ve “Sizin sayenizde değil size rağmen yaşıyoruz” dövizlerinin taşındığı eylemde, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır”, “Sokakta kazandık sokakta savunacağız” sloganları atıldı.

‘AKP kadınlara savaş açtı”

Nöbet eyleminde Mersin Kadın Platformu adına açıklama yapan Zübeyde Akpınar, “Aklınızdan bile geçirmeyin, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyiz, İstanbul Sözleşmesi mor çizgimizdir“ diyerek AKP iktidarının kadınların kararlılığını tanımadığını ve bir gece yarısı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile kadınlara savaş açtığını söyledi.

İstanbul Sözleşmesi’nin kimsenin iki dudağının arasında olamayacağını da belirten Akpınar, “Milyonlarca kadının, LGBTİ+ların ve çocukların hayatı ve haklarını ilgilendiren bir sözleşmeden çıkmak devletin ve iktidarın keyfince karar verebileceği bir şey değildir” dedi.

‘Gözaltındaki kadınlar serbest bırakılsın’

Diyarbakır’da 2 gün önce Rosa Kadın Derneği ve birçok adrese yapılan operasyonda çok sayıda kadının gözaltına alındığını hatırlatan Akpınar, “İktidar erkek şiddetini önlemek yerine şiddete, tacize, ayrımcılığa, istismara karşı mücadele eden kadınları susturmaya çalışıyor. Eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren kadınları susturamayacaksınız. Kadın mücadelesi engellenemez. Gözaltlıarı derhal serbest bırakın” diye konuştu.

Açıklamanın ardından kadınlar zılgıt eşliğinde halaya durdu. Her Çarşamba günü saat 16.00’da başlayan nöbet eylemi 20.00’a kadar devam edecek.

Paylaş

İlgili Yazılar