Mersin Kadın Platformu İstanbul Sözleşmesi için 10 haftadır nöbette

Mersin Kadın Platformu İstanbul Sözleşmesi nöbet eyleminin 10. Haftasında ‘Kadın Buluşması’ etkinliği düzenleyerek İstanbul Sözleşmesi’nden ve birbirlerinin haklarını savunmaktan geri durmayacaklarını yinelediler.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Mersin Kadın Platformu çağrısıyla Özgecan Aslan Meydanında bir araya gelen kadınlar, ülkenin birçok yerinde 1 Temmuz’a giden süreci inşa edeceklerini duyurdular.

Polisten sahne engeli

Etkinlik alanı olarak belirlenen Özgecan Aslan Meydanında ses sitemi ve sahne kurduran kadınlara polis engel oldu. Valilikten izin alınmadığı gerekçesiyle kurulan sahneyi toplatan polislere kadınlar tepki göstererek “Burası etkinlik alanı olarak belirlendiği için izin alınması gerekmiyor. Daha önce burada defalarca sahne kurduk. Burada ses çıkarmamıza engel olacaklarını düşünenlere karşı en yüksek sesimizle ses çıkarmaya devam edeceğiz. Bizi susturmaya çalışanlara karşı tüm gücümüzle buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

“İstanbul Sözleşmesi inadımızdan vazgeçmeyeceğiz”

Platform adına açıklama metnini okuyan Ayşegül Göçmen, aylardır İstanbul Sözleşmesi için mücadele ettiklerini ve bu inattan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Göçmen, açıklamanın devamında fail erkeklere ve kadın düşmanı politikalara değinerek şunları söyledi:

Failler, bir kadın eylemine onlarca polis yığan devletin söz konusu kadınları korumak olunca ağır aksak ilerleyen ve faillerin sırtına sıvazlayan tavırlarından güç alıyor.

Failler, Yeldana Kahraman’a , Gülistan Doku’ya, Nadira Kadirova’ya, Rabia Naz’a ne olduğunu açıklamayan ve failli meçhul kadın cinayetleri olmamıştır diye İç İşleri Bakanından güç alıyor.

Feray’ın, Nadira’nın, Yeldana’nın, İpekin, Gülistan’ın, Rabia Naz’ın “faili meçhul” değil ama failleri korunuyor. Failler, her gün televizyonda ve sosyal medyada kadına yönelik şiddeti normalleştiren ve şiddeti yeniden üreten kadın düşmanı politikalarınızdan güç alıyor.

Failler, bu ülkenin şiddeti tolere ederek normalleştiren Aile ve sosyal hizmetler bakanından güç alıyor.

Failler mafya-çete-devlet iktidarının kadınları diline dolayan ve hayatlarımıza kast eden eril düzeninden güç alıyor.

Failler mecliste, failler sokakta, failler korunup kollanıyor. İşte bu failleri koruyan iktidar İstanbul Sözleşmesi’ni fesh etmeye kalkıyor. Kadın katillerini, çocuk istismarcılarını koruyanlar, İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınların önüne polis barikatları dikiyor, gözaltına alıyor, yargılıyor, para cezaları ile susturmaya çalışıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar susmuyoruz.

“Kadınlara engel olamayacaklar”

Mersin Kadın Platformu üyesi olan kadınlara kesilen para cezalarının 100 bin TL’yi aştığını hatırlatan Ayşegül Göçmen, tüm cezalara rağmen vazgeçmediklerini vurgulayarak “Ne yaparsanız yapın kadınlara engel olamayacaksınız. Hayatlarımızdan, haklarımızdan ve birbirimizden vazgeçmeyeceğiz. Bugün burada oluşumuz da bunun en büyük kanıtıdır. 10 haftadır her hafta haklarımıza, taleplerimize ve İstanbul Sözleşmesine dair konuştuk. Konuşmaya da devam edeceğiz. Bu cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere bir çok kentte 1 temmuza giden süreci inşaa edeceğiz. 1 Temmuz günü de haklarımız ve hayatımız için bir arada olacağız.

Paylaş

İlgili Yazılar