Mersin Onur Haftası Komisyonundan açıklama

Bu yıl ‘Kesişimsellik’ temasıyla yapılacak olan 7. Mersin Onur Haftası etkinlikleri yarın başlıyor. Onur Haftası Komisyonu, etkinlikler başlamadan önce ülkenin birçok yerinde meydana gelen yangınlar ve ırkçı cinayetler sebebiyle bir açıklama yayımladı.

Tüm canlıların yasıyla bir arada yan yana olabilmek için kavşaklarda buluşup, çıkış arayacaklarını duyuran 7. Mersin Onur Haftası Komisyonunun açıklaması şu şekilde:

“Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık” der doğaya saygı duyan ve seven Kızılderililer… Biz bir avuç insan gibi görünen “çapulcular” geçmişten şimdiye ve geleceğe doğayı hep sevdik ve ona saygı duyduk. İklim, kapitalizm, ekonomi, mülteci krizi ve siyasi krizler içinde dünyaya baktığımızda karşılaştığımız manzara bizi önce dehşete düşürdü, denizimiz, ormanımız, tüm yok olup giden canlı türlerimiz için yas tuttuk. Tüm kayıplarımız için öfkelendik. Bütün bu duyguları yan yana, omuz omuza birlikte yaşadık. Şimdi ağlamayı bırakma birlikte yapma ve onarma için yitip gidenlerin ardından kalanları iyileştirmek için kesişti yollarımız ve gayelerimiz. Birlikte şarkılar söyleyerek, birlikte rengarenk olarak, farklılıklarımızla bütünleşerek yenileneceğiz. Mersin’den Manavgat’a, Osmaniye’den Bodrum’a, Didim’den Kayseri’ye dört yandan ellerimiz kesişti. Sokaklardan haykırıyoruz. Hadi gelin bir elimizden de siz tutun. Ağlamayı bırakalım birlikte düşünelim yeniden başlamanın yollarını.

Paylaş

İlgili Yazılar