Mersin’de kadınlar Deniz Poyraz için bir araya geldi

Mersin’de kadınlar, İzmir’de katledilen Deniz Poyraz için bir araya geldi. Burada konuşan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, “Bir Deniz gider bin Deniz geliriz. Kadın mücadelesi her koşullarda mücadelesini büyütüyor. Her türlü saldırıya rağmen büyüyoruz.” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Kadın Meclisi ve Tevgêra Jînen Azad (TJA), HDP İzmir parti binasında katledilen Deniz Poyraz için merkez Akdeniz ilçesindeki Barış Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, HDP milletvekilleri Semra Güzel, Tülay Hatimoğulları, Nuran İmir ve Dilan Dirayet Taşdemir; Adana, Osmaniye ve Hatay’dan gelen partili kadınlar yanı sıra yüzü aşkın kadın katıldı. “Kadın mücadelemiz Deniz’lerin izinde tecridi kıracak faşizmi yenecek” pankartı ile “Kadın mücadelesi her yerde”, “Azmettiricileri tanıyoruz” ve “Hiçbir düş yarım kalmayacak” dövizlerinin taşındı.

“Kadın mücadelesi her koşulda büyüyor”

Kadınlar adına parkta açıklama yapan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, “faşizm” olarak nitelediği AKP-MHP ittifakına karşı parkta olduklarını belirterek, “Şenyaşar ailesi şahsında adalet için buradayız, kadın katliamına karşı buradayız, İstanbul Sözleşmesi’ni feshedenlere karşı buradayız” dedi. AKP-MHP ittifakının önüne koyduğu iki stratejik yolun olduğunu aktaran İmir, bunun da Kürt ve kadın düşmanlığı olduğunu ve bu yönde de politikalara başvurduğunu söyledi.

Poyraz’ın katledilmesine değinen İmir, katilleri tanıdıklarını ifade ederek, “Kürt düşmanlığı yapanlar Poyraz’ın katilidir” diye konuştu. Kadın kurumlarına dönük yapılan saldırılara ve operasyonlara dikkat çeken İmir, “Bir Deniz gider bin Deniz geliriz, hepimiz Deniz’iz. Kadın mücadelesi her koşullarda mücadelesini büyütüyor. Her türlü saldırıya rağmen büyüyoruz. Biz kadınlar halkların umuduyuz, gençlerin umuduyuz. Mücadelemiz faşist ittifakı yıkacak. Bu toprakları özgürleştirene kadar mücadelemiz sürecek. Düşman ittifakına karşı kadın İttifakımızı kuralım” ifadelerini kullandı.

Açıklama, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

Kaynak: MA

Paylaş

İlgili Yazılar