Mersin’de kadınların önerisiyle kadın sığınma evlerinin sayısı artırılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın meclis üyelerinin öneri ve istekleri doğrultusunda iki ayrı sığınma evi açmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi 2021 Yılı Şubat Ayı 2. Birleşimi’nin Dilek ve Temenniler Bölümü’nde HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün yaklaştığını hatırlattı. Mersin’de kadın cinayetlerinin ve erkek şiddetinin giderek arttığını belirten Kuş, şiddete maruz kalan kadınların sığınabilecekleri mekanların ve danışma merkezlerinin sayısının yetersiz olduğunu vurgulayarak Başkan Seçer’e bu kapsamda bir çalışmaları olup olmadığını sordu. Kentteki parklarda kadınlar için bebek emzirme odaları yapılması önerisinde de bulunan Kuş, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ise toplu taşıma araçlarının kadınlar için ücretsiz olması ve belediye personeli kadınların 8 Mart günü izinli olmaları talebini de dile getirdi.

Yeni sığınma evleri yapılıyor

Başkan Seçer, şiddete maruz kalan kadınların başvurabilecekleri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sığınma evinin yetersiz kalması nedeniyle bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak, “Bir müstakil villa niteliğinde, yani villa mı diyelim, müstakil ev mi diyelim, muntazam, müstakil, güvenliğini sağlayabileceğimiz ama adresini vermeyeceğimiz 2 yer yapıldı. Şu anda bitmek üzere. Mevcudun koşulları kötüydü. Onu bırakıyoruz olduğu şekliyle; orada misafir ettiğimiz kadınlarımızı artık yeni yerde misafir edeceğiz” dedi.

“Parklarda emzirme odaları düşünmeye değer”

Meclis Üyesi Bedriye Kuş’un emzirme odası önerisini de değerlendiren Başkan Seçer, göreve başladıkları günden bu yana Kültür Park’ta 9, Atatürk Parkı’nda da 2 adet WC yaptıklarını hatırlatarak, “Parklarda emzirme odaları açıkçası bugüne kadar düşünmemişiz ama düşünmeye değer” dedi. Başkan Seçer, belediyeye ait kafelerde de aynı hassasiyeti göstereceklerini vurgulayarak, “Yeni yapacağımız birkaç kafe var, onların içinde mutlaka, sıfırdan planlayacağız ama mevcutlar içerisinde sizin uyarınızdan sonra da arkadaşlarıma söyleyeceğim, mini bir alan yaratılabilir” ifadelerine yer verdi.

“Amacımız küçük dediğimiz birtakım dokunuşlarla büyük farkındalık yaratmak”

Kuş’un, 8 Mart’ta toplu taşıma araçlarının kadınlar için ücretsiz olması önerisine de yanıt veren Başkan Seçer, “Zaten kadınlarımızın toplu taşıma araçlarına ücretsiz binmesi onlara çok aşırı bir ekonomik katkı değil ama bir farkındalık yaratma. Meselemiz bu. Yani küçük dediğimiz birtakım dokunuşlarla büyük farkındalık yaratmak, amacımız bu. Bu konuda çalışırız. Arkadaşlarım da duydular” diye konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar