Mv Ali Mahir Başarır: İstanbul Sözleşmesi için mücadele edeceğiz

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte gece yarısı kararnamesi ile hukuksuz bir şekilde İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Milletvekili Başarır, İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

 “Anayasaya ve Uluslararası Hukuk Normlarına Uyulmadı

Kara bir gece yaşandığını ve bir gece yarısı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nin hukuksuz biçimde ortadan kaldırıldığını belirten CHP’li Başarır, “Özellikle yargıda, hukukta reform sözleri kullanılmaya başlandıktan sonra son bir haftada bir milletvekilinin milletvekilliği düşürüldü. Milyonların oy verdiği bir partiye kapatma davası açıldı. Bir gece yarısı hukuksuzca, Anayasaya, uluslararası hukuk normlarına uyulmadan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçildi. Ve yine Merkez Bankası’nın başkanı gece yarısı değiştirildi. Devlet tek adamla yönetiliyorsa, hukuk tek kişiye teslim edilmişse kadına yönelik şiddetle, kadın cinayetleriyle nasıl mücadele edeceğiz?” dedi.

Açıkça TBMM’ye yetki gaspı yapılmıştır

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’ni onurla, gururla ilk imzalayan ülke olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Ne değişti? Neden vazgeçildi? Biri çıkıp bunu açıklamalı. Bir uyarı mı geldi? Bu ülkedeki kadınların bunu bilmeye hakkı yok mu? Neden gece yarısı yapıldı? Neden TBMM’de konuşulmadı, tartışılmadı? Bu anlaşma TBMM Genel Kurulu’nda onaylandı. Açıkça TBMM’ye yetki gaspı yapılmıştır. Meclis Başkanı nerede? Neden kadın derneklerinde tartışılmadı? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ama biz sonuna kadar İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatmak için mücadele edeceğiz” sözlerine yer verdi.

Paylaş

İlgili Yazılar