Samsunspor’dan şiddete tepki: mor forma

Samsunspor, kadına yönelik şiddete tepki amaçlı olarak üzerinde 15 ayrı dilde ‘Kadına şiddete hayır’ yazılı mor forma hazırladı.

TFF 1. Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor’dan yapılan açıklamada, kadına şiddete karşı durmak için dünyanın en ağır formasının hazırlatıldığı duyuruldu.

Dünyanın her yerinde, her dilde aynı sorumluluğu paylaştıkları vurgulanan açıklamada, “Her gün bu utançla yaşamamak, kadına şiddete hayır demek için, dünyanın en ağır forması çok yakında Store 55’tedir” ifadelerine yer verildi.

Samsunspor Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım da dünyanın en ağır formasının taraftarlarla buluşacağına işaret ederek, “Ne mutlu ki herkesin gönlünde Samsunsporluluk ruhu oluşuyor.” açıklamasında bulundu.

Samsunspor’un sosyal medya hesabında ise, “Bir cümle düşünün. Hangi dilde yazılırsa yazılsın, hangi dilde söylenirse söylensin aynı sorumluluğu taşıyan… O cümleyi, bu videonun başından beri farklı dillerde gördünüz. Ama ne anlama geldiğini anlayamadıysanız, Türkçesini de söyleyelim: ‘Kadına Şiddete Hayır.’ İşte bu cümle 15 farklı dilde dünyanın en ağır formasında. Gelin bu formayı ve bu mesajı hep birlikte, sezon boyunca sırtımızda taşıyalım. Kadına şiddete son vererek bu utancı daha fazla üzerimizde taşımayalım.” paylaşımı yapıldı.

Paylaş

İlgili Yazılar