Toplu iş sözleşmesinde öncelik kadına şiddetle mücadele oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bünyesinde çalışan toplam 1080 kadrolu işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi, Belediye-İş Sendikası ile imzalandı. 3 yıllık toplu iş sözleşmesinde kadına yönelik şiddete taviz verilmemesine yönelik madde yer aldı. Buna göre, kadına şiddet uyguladığı tespit edilen personelin iş akdine son verilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ bünyesinde çalışan toplam 1080 kadrolu işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi, Belediye-İş Sendikası ile imzalandı. Başkan Seçer, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin kendilerini üzdüğünü belirterek, “Hep birlikte buna bir dur demek için toplumsal bir mücadele başlatmamız, hatta bunun da dozajını arttırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Biz daha önce yaptığımız toplu sözleşmelerde de diğer sendikalarla yaptığımız toplu sözleşmelerde de bu hükmü koymuştuk. Şimdi Belediye-İş Sendikamız’la yaptığımız toplu sözleşmeye de bu hükmü koyuyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan ve 1 Mart 2020 ile 28 Şubat 2023 tarihlerini kapsayan 3 yıllık toplu iş sözleşmesinde de öncelik diğer sözleşmelerde olduğu gibi kadına şiddetle mücadele oldu. 3 yıllık toplu iş sözleşmesinde de kadına yönelik şiddete taviz verilmemesine yönelik madde yer aldı. Buna göre, kadına şiddet uyguladığı tespit edilen personelin iş akdine son verilecek.

Paylaş

İlgili Yazılar