Türkiye’de bir ilk: 33 Kadın Belgeseli

Mersin’de başarılı işlere imza atmış 33 kadının hayat hikâyelerine yer veren 33 Kadın Belgeseli, tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda belgesel ile ilgili konuşan Proje Tasarımcısı Ufuk Cavlı, “Kadın gücünü ön plana çıkarmak, kadın farkındalığını yaratmak için 33 Kadın 33 Hayat 33 Başarı Hikayesi alt başlığı ile güçlü ve idealist kadınların yaşamlarına yer verdik. Projemiz Türkiye’de bir ilk olması bakımından da oldukça ilgi çekiyor” dedi.

Noax Otel’de yapılan basın tanıtım toplantısına proje yaratıcıları ve 33 kadın katıldı. Yaklaşık üç ay önce başlayan belgeselin Türkiye için Emsal olacağını söyleyen Ufuk Cavlı, “Seçilen kadınların ortak özelliği Mersin’de yaşıyor olması, bir hikayesinin olması ve başarılı güçlü olmasıdır. Çeşitli meslek gruplarından kadınların siyasi dini görüşleri asla göz önüne alınmadığı gibi siyasetten uzak duruldu.. Her görüşten her inanıştan kadınlarla birliktelik sağlandı.” diye konuştu.

“Bu proje ile güçlü kadınları ön plana çıkarmak istedik”

Medya organlarında kadınların mağduriyetleri ile temsil edilmelerine karşı bir duruş sergileyen belgesel, hayatlarında başarılı olmuş 33 kadına odaklanıyor. Kadın gücünü ön plana çıkarmak istediklerini dile getiren Cavlı; güçlü, başarılı, idealist kadınların hayatları diğer kadınlara ve genç kızlara ilham olması fikriyle bu belgeseli yaptıklarını söyledi.

Belgesel diğer şehirlerde de hayata geçirilecek

33 isminin Mersin Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile tescillendiğini ve diğer şehirlerde de aynı konseptte belgesel çekecekleri haberini de veren Ufuk Cavlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Önümüzdeki aylarda Kıbrıs, Antalya, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Erzurum, Kars ve İzmir’de belgeselimiz yine 33 Kadın Belgeseli ile gerçekleştirilecek.  Bu da Mersinli kadınların Türkiye’ye örnek olması ve Mersin tanıtımı için önem arz ediyor. Diğer illerde duyurulara çıkıldı ve müracaatlar alınmaya başlandı.

Fotoğraf- Seren Sabuncu

Paylaş

İlgili Yazılar