Üç kız kardeş davasında cinsel istimara zaman aşımı verildi!

Mersin’de 3 kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan ancak ifadesinin alınmasından sonra bırakılan M.D.’nin (55) tutuksuz yargılanmasına devam edildi. Duruşmada bir kız kardeşin daha dosyası zaman aşımından dolayı düşerken, mahkeme heyeti sanığın tutuksuz yargılanmasına devam edilmesi kararı verdi.

İddiaya göre, kız kardeşlerden H.G. (34), bir sohbet ortamında 2 kardeşine, çocuk yaştan itibaren babaları S.D.’nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine diğer kardeşler S.D. (32) ve S.D.(28) de 5-6 yaşlarından itibaren cinsel tacize uğradıklarını anlattı. 3 kardeş, 10 Ocak günü babalarından şikayetçi oldu. Başlatılan soruşturma kapsamında S.D., 22 Ocak günü gözaltına alındı. İddiaları kabul etmeyen ve kızlarının kendisinden para alabilmek için iftira attıklarını öne süren baba, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kız kardeşlerin adalet istediklerini ifade ettikleri iddialarla ilgili Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bugün davanın 3. duruşması görüldü. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan M.D., kız kardeşler ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada kız kardeşlerden birinin daha dosyası zaman aşımına uğrayarak, düştü. Bir kardeşin dosyasıyla ilgili geçen mahkemelerde verdiği aynı ifadeyi veren baba M.D., beraat istedi. S.D. ise kendisi ve kardeşlerine babası tarafından yıllarca cinsel tacizde bulunulduğunu belirterek, sanığın en ağır cezayı almasını talep etti. Mağdur avukatları da suçun aslında ortada olduğunu ve babanın kızlarına cinsel istismarda bulunduğunu vurgulayarak, sanığın öncelikle tutuklanmasını, daha sonra verilecek cezanın ağır olmasını istedi. Mahkeme heyeti de sanığa şu anda uygulanan tedbirlerin yeterli olduğunu ve tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar vererek, duruşmayı 15 Şubat’a erteledi.

“Çocukları istismardan korumak devletin görevidir”

Öte yandan duruşma öncesi adliye önünde bir araya gelen Mersin Kadın Meclisleri üyeleri, sanığın tutuksuz yargılanmasına tepki göstererek, bir an önce tutuklanmasını istedi. Burada grup adına açıklama yapan Başak Keskin, babaları tarafından yıllarca istismara maruz bırakılan kardeşlerin, istismara uğrayan herkes adına adliyelerde adalet aradığını belirterek, “Ancak bir önceki duruşmada yeterli delil toplanmadığı gerekçesi ile sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Çocuğun üstün yararının gözetilmesi gereken böyle bir davada istismar sanığının tutuksuz yargılanmasını kabul etmiyoruz, adalet arayışını bırakmayan kız kardeşlerin yanındayız ve buradan bir kez daha haklı mücadelesini sürdüren kadınların asla yalnız yürümeyeceğinin sözünü veriyoruz. Çocukları şiddetten ve istismardan koruma görevi devletindir” dedi.

“İstismarın sorumluluları kanunları yerine getirmeyenlerdir”

Onlarca çocuğun her gün istismara uğradığını ve faillerin aramızda dolaştığını vurgulayan Keskin, “Bunun sorumluları kanunları uygulaması gerekenlerdir. Kolluk kuvvetleri ve yargı mercileri Çocuk Hakları Sözleşmesini, Çocuk Koruma Kanununu ve Lanzarote Sözleşmesini eksiksiz uygulamak zorundadır. Haklarımızı koruyan yasaları uygulamak, faillerin iyi hal ve haksız tahrik indirimleri yapılmadan gereken cezayı almasını sağlamak zorundadır. Bu kişilerin tutuksuz yargılanması ya da yargılama sonucu serbest bırakılması ile istismar failleri aramızda ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Çocukları tehlikeye atıyorsunuz. Biz bu istismar faillerinden de bu failleri serbest bırakan zihniyetten de korkmuyoruz. Bizler her davada hakimlere yapmaları gerekeni hatırlatıyoruz. Bu bir talep değil, zorunluluktur. Biz Kadın Meclisleri üyesi kadınlar olarak, bu davada da her zaman olduğu gibi fail gereken cezayı indirimsiz alana kadar sürecin takipçisi olacağız. Hiçbir kadın ve çocuk mücadelesinde yalnız değildir ve asla yalnız yürümeyecektir” şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABERİN KAYNAĞI

Paylaş

İlgili Yazılar