Üç kız kardeşin davası ertelendi

Mersin’de babaları S.D tarafından cinsel istismara uğradıkları iddiasıyla şikayetçi olan yaşları 28 ile 34 arasında değişen 3 kız kardeşle ilgili dava 31 Mart’a ertelendi.

Salih D.’nin 3 kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılandığı dava bugün Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mersin Kadın Platformu’nun da takip ettiği duruşma 31 Mart tarihine ertelendi.

Duruşma öncesi 3 kız kardeşle dayanışma gösteren Kadın Meclisleri davaya ilişkin açıklama yaptı. Sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verilmesinin daha fazla çocuğun istismarına göz yummak olduğunu dile getiren Kadın Meclisleri, adliye önünde yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bugün burada babaları S.D. tarafından istismar edilen 3 kız kardeşin davası için toplandık. Babaları tarafından yıllarca istismara maruz bırakılan kardeşler, istismara uğrayan herkes adına adliyelerde adalet arayışındalar. Bir önceki davada savcı, sanığın nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını; diğer iki kardeş içinse zaman aşımı nedeniyle cezalandırılmamasını talep etti. Cinsel istismar davalarında zamanaşımı uygulanması kabul edilemez. Çocuk istismarının önüne geçmek için faillere gereken ceza verilsin.

Mahkeme salonlarında savunma yaparken ‘’hangi kadın tecavüzcüsünü düğününe çağırır’’ söyleminde bulunarak, toplum baskısını göz ardı eden ve tüm kadınlar adına böyle bir genelleme yaparak savunmalarını yapanlar bilsinler ki kamu vicdanında asla yer etmeyen bu sözleri biz kadınlar reddediyoruz.

Kolluk kuvvetleri ve yargı merciileri, İmzacısı olduğunuz çocuk hakları sözleşmesi ve lanzarote sözleşmesini eksiksiz uygulamak zorundadır. Yargı mercileri, haklarımızı koruyan yasaları uygulamak, faillerin iyi hal ve haksız tahrik indirimleri yapılmadan gereken cezayı almasını sağlamak zorundadır. Biz bu istismar faillerinden de bu failleri serbest bırakan zihniyetten de korkmuyoruz. Bizler her davada hakimlere uygulamak zorunda oldukları hükümleri hatırlatıyoruz. Bu bir talep değil zorunluluktur. Biz Kadın Meclisleri üyesi kadınlar olarak, bu davada da her zaman olduğu gibi fail gereken cezayı indirimsiz alana kadar sürecin takipçisi olacağız. Hiçbir kadın ve çocuk mücadelesinde yalnız değildir ve asla yalnız yürümeyecektir.

Paylaş

İlgili Yazılar