Uçan Süpürge’nin afişi dayanışmaya çağırıyor

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin afişi yayımlandı. Bu yılki teması ‘Araftan Çıkmak’ olarak belirlenen afiş; kadınları dayanışmaya çağırıp, cesaret ve güç vermeyi umut ediyor.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali el ele, dayanışmayla, birbirinden kuvvet alarak kadınların aşamayacağı çıkışsızlığın olmadığını vurguluyor. Bu afişle de kadınların bu güce ve birlikteliğe sahip olduğuna dikkat çekiyor. 

Festival 27 Mayıs’ta düzenlenecek, Onur Ödülü, Bilge Olgaç Başarı Ödülü, Genç Cadı Ödülü ve Tema Ödülü’nün sahiplerine verileceği açılış töreniyle başlayacak. 3 Haziran’a dek sürecek festival hem çevrimiçi gösterimlerde hem de fiziki mekânlarda sinemaseverleri ağırlayacak. Ayrıca programda yerli ve uluslararası konuklarla söyleşiler, paneller ve gösterimlerin ardından sohbetler de yer alacak.

Bu yıl adaylar arasında kadın yönetmenlerin filmlerinin de bulunduğu En İyi Uluslararası Film dalında Oscar’a aday, Jasmila Zbanic imzalı Nereye Gidiyorsun Aida? / Quo Vadis Aida? ve yönetmenliğini Kaouther Ben Hania’nın üstlendiği Derisini Satan Adam / The Man Who Sold His Skin 24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali programında yer alıyor.

Festival, önümüzdeki günlerde açıklanacak programıyla bir hafta boyunca dünyanın dört bir yanından ilham verici kadın hikâyelerini, yönetmen koltuğunda kadınların oturduğu filmleri sinemaseverlerle buluşturacak.

Paylaş

İlgili Yazılar