300 YILLIK TARİHİ TAŞHAN, BUNDAN SONRA KADIN EMEĞİNE TANIKLIK EDECEK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut’lu kadınların el emeği işlerinin ve yöresel ürünlerinin satışını yapabilmeleri için pazar yeri haline getirilen ve 300 yıllık bir geçmişi olan tarihi Taşhan’ın açılışını gerçekleştirdi.

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi Mut Meclis Üyesi Selahattin Arslan, Gazeteci-Yazar Harun Arslan ve Arslan ailesine ait olan ve ücretsiz şekilde pazar yeri için tahsis edilen Taşhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi’nin çalışmalarıyla bundan sonra kadın emeğine tanıklık edecek. Başkan Seçer, tarihi Taşhan’ın kadınların ürünlerini satabilecekleri bir pazar yerine dönüştürülmesinin hem tarihi bir yapıyı korumak ve yeniden kullanıma kazandırmak, hem de kadınların ekonomik hayata katılımını sağlamak açısından önemli olduğunu vurguladı. Taşhan’ın pazar yerine dönüşmesi fikrinin eşi Meral Seçer ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun bir yıl önce Mut’a yaptıkları ziyarette ortaya çıktığını anlatan Seçer, “Oradan da buraya kadar geldik. Tüm kadınlara teşekkür ediyorum” dedi.

“ZİYARETLERDE ORTAYA ÇIKAN TALEP KADINLAR İÇİN BİR PAZAR YERİ KURULMASIYDI”

Başkan Seçer, Mut’ta kadın üreticiler için pazar yeri kurulması fikrinin nasıl ortaya çıktığını katılımcılarla paylaşarak, şunları söyledi: “Bu mekanda kadın üreticilerin emeklerinin; el ürünü, göz nuru, alın terinden ortaya çıkarttıkları değerlerin ekonomik değere dönüşmesi için bir ortam hazırlanması konusunda başta eşim Meral Hanım ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanımız Şerife Hanım, bundan bir yıl önce buraya yaptıkları mutat ziyaretlerde, yöre kadınlarımızla yaptıkları görüşmelerde onların dertlerini, beklentilerini, taleplerini dinlediler. Biz Büyükşehir olarak ne yapabiliriz? Kadın Kooperatifimiz ne yapabilir? Ortaya çıkan birinci derecede arayış kadın üreticilerin bu ürünleri satabilecekleri bir pazar yerinin kurulması. Bu görüş ve talep ortaya çıktı. Oradan da buraya kadar geldik çok teşekkür ediyoruz Arslan Ailesine. Selahattin Arslan ve Harun Arslan’a, tüm aile efradına çok teşekkür ediyoruz. Bu imkânı kadın üreticilerimize sağladılar. Bizler de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşımızın hakkı olan katkıları naçizane bir şekilde gerçekleştirdik. Biz sizlere hizmet etmek, sizlerin bize emanet ettiği kaynağı en akılcı, en doğru şekilde; tekrar sizlere, sizlerin geleceğine, sizlerin çocuklarının geleceğine, toplumun refahına ve huzuruna aktarmak zorundayız.”

“KADINLARIN HER TÜRLÜ SORUNLARINDA YANLARINDA OLMAK İSTİYORUZ”

Tarsus’tan Anamur’a, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar her bir noktada kadınların yanında olmak istediklerini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, sadece ekonomik anlamda değil her alanda kadınlara destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Seçer, “Kadınların çok farklı beklentileri, sorunları var. Onların yanında olmamız lazım. Onların çocuklarının yanında olmamız lazım. Onların zaman zaman ailevi problemleri var. Ailelerinin problemlerinde onların yanında olmamız lazım. Zaten devlet dediğimiz kavram da budur. Belediyeler de devletin bir organı. Biz böyle görüyoruz. Kadınları çok seviyoruz. Onlarla her zaman beraber, iç içe, onların her türlü sorunlarında yanlarında olmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz” dedi.

Paylaş

İlgili Yazılar

Yorum Yap