Adalet Bakanı Bozdağ: Süresiz nafaka adil değil

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, süresiz nafakanın adil olmadığını söyleyerek, Türkiye için ciddi bir sorun olduğunu belirtti. Bakanın sözlerine kadın örgütlerinden tepki geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katıldığı bir canlı yayında süresiz nafaka ile ilgili açıklamaları tepki topladı.  Süresiz nafakanın adil olmadığını ve seçimden sonra gündeme alacaklarını belirten Bozdağ şöyle konuştu: “Ben, bu konuda süresiz nafakanın adil olmadığına inanan bir adalet bakanıyım. Bunun Türkiye için şu an ciddi bir sorun olduğunu görüyoruz. Bakanlık olarak da bunun üzerinde çalışıyoruz. Fakat şu aşamada seçimden önce gündeme gelme durumu söz konusu değil. Seçimden sonra gündeme alacağımız maddelerden biri olacaktır. Çünkü bu konu önemli. Şu anda yaklaşık 700 bin civarında vatandaşımızı ilgilendiren büyük bir sorun. Bunu kadınlarımızı da onların hukukunu da koruyacak bir şekilde adil bir çözüme kavuşturacağız.”

Kadınlardan tepki

Birçok kadın ve kadın örgütleri Adalet Bakanı’nın bu açıklamasına sosyal medyadan tepki gösterdi. Eşitlik İçin Kadın Platformu yaptığı paylaşımda nafakanın seçim vaadi olarak sunulmasını eleştirerek, “AKP milyonlarca kadını ve çocuğu ilgilendiren nafakanın kesilmesini seçim vaadi olarak sunuyor. Bir Adalet Bakanı düşünün ki bir avuç ‘nafaka mağduru’ erkeğin sayısı 700 bin diyerek köpürtüyor. Verinin kaynağını paylaşın.” ifadelerini kullandı.

Paylaş

İlgili Yazılar