“Cumhur İttifakı’nın reddi kadın ve çocuk şiddetine göz yummak anlamına geliyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kadın ve çocuk sorunlarına dair oylamaya sunulan maddenin Cumhur İttifakı tarafından reddedilmesini değerlendiren HDP Meclis Üyesi Bedriye Kuş, “Bu maddenin reddedilmesi kadın şiddetine ve çocuk istismarına göz yummak demektir.” dedi.

Haber-Fatoş Sarıkaya

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, kadın ve çocukların sorunlarını çözüme kavuşturmak için Mersin Baro Başkanlığı ile imzalanacak protokol ile ilgili madde AKP ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedilmişti. Dün yapılan 2020 yılı 2. Olağanüstü Birleşim Toplantısı’nda ısrar oylamasına sunulan madde, mecliste salt çoğunluğa sahip olan Cumhur İttifakı üyelerince yine reddedildi. Konu ile ilgili Kadından Haber’e konuşan HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş, Cumhur İttifakı’nın faydalı işlere engel olmaya çalıştığını söyleyerek, egemen eril zihniyetin engellemesi ile karşı karşıya olunduğunu dile getirdi.

“ERİL ENGELLEMELERE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Mecliste yaşananları ve reddedilen maddeyi değerlendiren Bedriye Kuş, “Belediye meclis toplantısında Mersin Barosu ile protokol imzalamak için aynı gündem meclise tekrar geldi. Fakat Cumhur İttifakı önceki meclis toplantısında olduğu gibi dün de gene ret kararı verdi. Özellikle Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın söylemi bir kez daha eril zihniyetlerini ortaya koymuş oldu. Baro Başkanını marjinalleştirip olayı tamamıyla siyasallaştırdı. Oysa ki konu tamamen çocuk istismarı ve kadına karşı şiddetle mücadelede Mersin Barosu ile belediyenin ortak bir çalışma yürütmesiydi. Kadınlara sosyolojik, psikolojik, hukuki destek sunmak odaklı bir çalışmaydı. Ne yazık ki AKP ve MHP’li meclis üyelerinin belediyelerin bu kurumlarla çalışmalarını istemedikleri gibi engel olmak için her türlü gerekçesiz bahanelerle faydalı işler yapılmasının önüne geçiyorlar. Kadınlar ve çocukların yararına düşünülmüş böyle bir çalışmaya engel olmak kadınların şiddete maruz kalmalarına ve çocuk istismarına göz yummak demektir.” ifadelerini kullandı.

Kadınlar var oldukça bu tür eril zihniyetin engellemelerine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini de vurgulayan Kuş, “Gerek mecliste gerek sahada gerek alanlarda her türlü mücadelemizi sürdüreceğiz. Her yerde onların zihniyetlerini teşhir etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar