Dev şikayet dilekçesi Beşiktaş’ta

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP), İstanbul Zincirlikuyu metrobüs durağı yakınındaki bir bina üzerine astığı “Ölmek İstemiyorum” yazılı dev şikâyet dilekçesi bir gece yarısı indirilmişti. Bunun üzerine Beşiktaş Belediyesi şikayet dilekçesini çarşıda bir binaya asarak kadınlarla dayanışma gösterdi.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul’un merkezi güzergahlarından biri olan Zincirlikuyu’ya üzerinde ‘Ölmek istemiyorum’ yazılı dev bir şikayet dilekçesi asmıştı ancak dilekçe, gece yarısı indirilmişti. Bunun üzerine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın sosyal medya hesabında yapmış olduğu “Şikayet dilekçesinin indirilmesine bu anlamlı çalışmayı daha çok İstanbullu görmeli. Kadınların haklı mücadelesinin yanındayız.” paylaşımının ardından dev dilekçe Çarşı’da bir binanın duvarına asıldı.

KCDP, ‘Ölmek istemiyorum’ diyen kadınların sesine ses kattığı için Beşiktaş Belediyesi’ne ve Rıza Akpolat’a teşekkür etti.

Paylaş

İlgili Yazılar