Erkeklerden İstanbul Sözleşmesi tepkisi

İstanbul Sözleşmesi’nin Taraftarı Erkekler oluşumu, sözleşmenin feshinden sonra kadına yönelik şiddetin arttığını söyleyerek karara tepki gösterdi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yapan İstanbul Sözleşmesi’nin Taraftarı Erkekler oluşumu, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının kadınları saldırılara karşı zayıf hale getirdiğini belirterek Türk halkının bu kararı kabul etmediğini ifade etti. Açıklama metnini okuyan Halil Öztoprak, “Gericileri sevindiren bu karar sonrasında baba, kardeş, eş, sevgili tarafından kadına yönelik şiddet haberleri daha büyük bir hızla gazete ve televizyonlara artarak yansıdı. İstanbul Sözleşmesi’nin iptalini Türk halkı kabul etmemiştir. Türk milletinin tepkisini kadınlar başta olmak üzere tepki eylemlerinde sosyal medya hesaplarında basın ve televizyonlardaki yorumlarda da net olarak görülmüştür.” ifadelerini kullandı.

“AB ile koltuk krizine sessiz kalmayız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’le yaptığı görüşme sırasında Ursula von der Leyen’ın ayakta kalmasına da eleştiren İstanbul Sözleşmesi’nin Taraftarı Erkekler, Charles Michel’in davranışını şiddet olarak nitelendirdi.

Konunun basit bir protokol meselesi olmadığını vurgulayan Halil Öztoprak, “Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel bu hareketi ile Avrupa Komisyon Başkanı Ursula von de leyen’in kendisinden daha değersiz olduğu mesajını vermiş, İstanbul sözleşmesinin kaldırılmasından dolayı büyük tepki gösteren Türk kadınlarının bu haklı hukuki mücadelesine zarar vermiştir. Adeta Türk milletine Avrupalılar bile kadını önemsemiyor siz neden bu kadar önemsiyorsunuz mesajı vermiştir. Bir kadın siyasetçiye Türkiye’nin göbeğinde kendisi gibi AB görevlisi bir başkanın insan haklarına aykırı olan bu durumu onaylamasına sessiz kalamayız.” dedi.

“AB Konseyi Başkanı istifa etmeli”

Yaşanan koltuk krizinden sonra Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’in istifa etmesi gerektiğini belirten Öztoprak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Konu iki AB’li başkan arasındaki rekabet değil Erkek başkanın kadın başkanı ezerek, Akp genel başkanının İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tüm Türk milleti önünde hatta tüm dünyanın gözü önünde onay vermesidir. Bu sadece bir erkeğin değil AB Konsey Başkanı bir erkeğin AB değerlerine ve kadın haklarına karşı işlediği büyük bir suçtur. Büyük bir barış ve kardeşlik projesi olan AB konseyi başkanı Charles Michel başta şiddet gören  kadınlar olmak üzere   Ursula von de Leyen, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesin diye mücadele ederken polisten şiddet gören tüm kadınlardan, tüm dünya kadınlarından ve hatta İstanbul Sözleşmesi’nden çekinilmesin diyen biz erkeklerden özür dileyerek, AB Konsey Başkanlığı’ndan derhal istifa etmelidir. Aksi durumda Tüm dünyada kadına şiddet uygulayan erkeklere moral vermiş, güç vermiş olacaktır. Bir barış projesi olan AB ruhuna karşı da suikast işlemiş olacaktır.

Paylaş

İlgili Yazılar