‘Feray için adalet’ fidanı diktiler

Üniversite öğrencisiyken polis Burak Aykul tarafından öldürülen Feray Şahin’in anısına Yeni Mahallede bulunan Feray Şahin Parkına fidan dikimi yapıldı. Feray Şahin’in anne ve babasının yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katıldığı anmada; kadına şiddetin önlenmesi için yapılması gerekenlere dikkat çekildi.

Yüreği yanan bir anne olarak kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve yanlarında olan Başkan Tarhan’a teşekkür eden Feray Şahin’in annesi Aysel Şahin, “Bu kadar insanı bize destek olurken görmek beni çok duygulandırdı ve onurlandırdı. Benim kızım doğayı, hayvanları, insanları ve ülkesini çok severdi. Bu park onun için çok anlamlı. Başkanımız bu parkı bize armağan ederek kızımızın anısının ilelebet yaşamasını sağladı. Çünkü burada çocuklar oynuyor, hayvanlar geziyor, kuşlar özgürce uçuyor. Bunun bize kazandırdığını anlatmaya kelimeler yetmez” dedi.

Feray’ın yaşadığı kısa dönemde sahip olduğu güzellikleri anlatan anne Aysel Şahin, “Yüreği sevgi dolu bir insandı. Yetim çocukları parka götürür onlarla zaman geçirirdi. Caniler tarafından katledildi. Katili şu an hala aramızda dolaşıyor. Bu adalet mi? Şimdi meydan meydan dolaşıp adalet arıyoruz. Bu acıyı yaşatmak reva mı?” diye sordu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Feray Şahin’in öldürülmesinin üzerinde yıllar geçmiş olmasına karşın henüz daha mahkemenin sonuçlanmamış olmasına dikkat çekerek, “Geç gelen adalet, adalet değildir. Kadınların canına kıyanlar aslında ülkelerine ihanet ediyorlar. Feray Şahin öldürülmeseydi mimar olacak ve Türkiye’ye hizmet edecekti. Kadınların şiddete uğraması yüreklerimizi yaralıyor. Kabul etmemiz, alışmamız mümkün değil” dedi.

Anma töreninde zeytin fidanı Başkan Tarhan ve Feray’ın anne, babası tarafından toprakla buluşturuldu.

Paylaş

İlgili Yazılar