Gazeteci Müftüoğlu cezaevinden çıktı: Mesleğimi yapmaya devam edeceğim

DFG Eşbaşkanı ve MA Editörü Dicle Müftüoğlu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi çıkışında, “Dayanışma büyütülmediği sürece gazeteciler tutuklanmaya, hapsedilmeye devam edecek ve halkın haber alma hakkı engellenmeye çalışılacak” dedi.
Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Dicle Müftüoğlu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden çıktı. Müftüoğlu’nu meslektaşları, DFG Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG), İnsan Hakları Derneği (İHD) MYK Üyesi Nuray Çevirmen, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat tarafından karşılandı.
Cezaevi çıkışında açıklama yapan Müftüoğlu, “Bir seçim öncesi operasyonu kapsamında gözaltına alınıp tutuklanmıştık. O gün de bu gözaltı ve tutuklamanın gerçekleri yazmamızı engellemek adına olduğunu söylemiştik. 10 ay süren bu hukuksuzluğun tam olarak bu nedenle sürdüğünü belirtebilirim. 10 ay boyunca hakikati gizlemek, yazmamızı engellemek adına rehin tuttular” dedi.
‘DAYANIŞMANIN BÜYÜTÜLMESİ GEREKİYOR’
Gazeteci olduğunu yineleyen Müftüoğlu, “Mesleğimi yapmaya, gazeteciliği savunmaya devam edeceğim. Dayanışma gösteren herkese teşekkür ederim. Bu dayanışmanın büyütülmesi gerekiyor. Çünkü bu dayanışma büyütülmediği sürece gazeteciler tutuklanmaya, hapsedilmeye devam edecek ve halkın haber alma hakkı engellenmeye çalışılacak. Bu sebeple herkesi ortak bir mücadeleye davet ediyorum.  Tahliye oldum ama bir yönüyle de buruk bir tahliye. Çünkü arkamda onlarca tutsak gazeteci, tutsak kadın, binleri aşan tutsak siyasi var. Hepsini geride bırakmış olmanın hüznünü yaşıyorum. Cezaevlerinde açlık grevleri devam ediyor. Tecride karşı seslerini yükseltiyor tutsaklar. Onların direnişini buradan da selamlıyorum. Onlar içeride direniyorlar ve dışarının da buna ses verilmesini istiyorlar” ifadelerini kullandı.
‘11 TUTSAĞIN TAHLİYESİ ENELLENDİ’
Sincan cezaevinin İdari Gözlem Kurulu kararıyla bugün 11 tutsağın koşullu salıvermelerinin engellendiğini söyleyen Müftüoğlu, “Hala onlar içeride rehin tutuluyor. Tahliye haberimden sonra Leyla Güven, Mukaddes Kubilay, Zeynep Han Bingöl gibi pek çok tutsakla konuştum. Her birinin selamları var. Seçimlere giderken bütün çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorlar. Haksız ve hukuksuz devam eden tüm uygulamalara karşı dışarıdan mücadelenin daha da büyütülmesine ihtiyaç duyuyorlar” dedi.
‘ÖZGÜR BASIN ÜZERİNDEKİ POLİTİKALAR SON BULSUN’
Gülcan Kaçmaz Sayyiğit de “Biz de DEM Parti adına sevgili Dicle’ye ‘hoş geldin’ diyoruz. Bu topraklarda AKP iktidarı döneminde muhalif olan herkese yönelik ciddi baskı operasyonlarıyla karşı karşıyayız. Yine bir seçim öncesi basın emekçilerine yönelik baskıyla güne uyanıyoruz. Özgür basın emekçileri üzerinde hayat bulan politikaların son bulması için örgütlü mücadelenin, dayanışmanın en yüksek seviyede devam etmesi gerekiyor. Apê Musa’lardan bugüne özgür basın emekçilerinin bu hakikatin kalemini düşürmeyen emekçilerin emeğine sağlık diyoruz. Bu mücadelenin her daim devam edeceğini ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.
Paylaş

İlgili Yazılar