Günebakan Kadın Derneği’nden imza kampanyası

Günebakan Kadın Derneği, belediyelerin kadın danışma merkezleri ve sığınma evi açması için imza kampanyası başlattı.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Yasal olarak nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelerin kadın sığınma evi ve kadın danışma merkezleri açma zorunluluğu bulunmasına rağmen Mersin’de sadece bir tane sığınma evi var. Bu sebeple Günebakan Kadın Derneği’nin başlatmış olduğu ‘Yasalar uygulansın, kadın danışma merkezleri ve kadın sığınma evleri açılsın’ kampanyası kapsamında imza çalışması yapıldı. Daha önce belediyeler ve STK temsilcileriyle görüşmeler yapıp çalıştay düzenleyen dernek, son olarak Mersin’in farklı yerlerinde stant açarak imza topladı.

Son bir yıldır bu çalışmayı yürüttüklerini söyleyen dernek başkanı Zübeyde Sadırlı Akpınar, “Nüfusu 100 bin üzerinde olan belediyeler kadın sığınma evi açmak zorundalar. Ama maalesef ki Mersin’de şu anda sadece Büyükşehir Belediyesi’nin sığınma evi var, diğer belediyelerin henüz sığınma evi açmak gibi bir girişimleri bulunmuyor. Bunun dışında danışma merkezleri birkaç belediyede var ama oldukça yetersiz. Bu ülkede her gün en az 3 kadının öldürüldüğünü düşünürsek belediyelerin de bu konuda üzerlerine düşeni yeterince getirmediklerini düşünüyoruz.” dedi.

“Mücadele etmeye devam edeceğiz”

 Şiddetle mücadelede kadın danışma merkezlerinin ve sığınma evlerinin önemine vurgu yapan Akpınar, “Hem can güvenliği açısından hem de kadının güçlendirilmesi açısından toplumsal cinsiyet eşitliğine dair politikalar kadın danışma merkezleri tarafından yapılabilir ve tüm topluma bu şekilde yayılabilir. Bu nedenle Mersin’de kadın danışma merkezleri ve sığınma evleri açılsın istiyoruz ve bir haftadır imza kampanyası yürütüyoruz. Daha önce çalıştay yaptık, sosyal medyada bu konuyu gündeme getirmeye çalıştık. Change.org’dan da imzaya açtık. Duyarlı olan herkesi imza kampanyasına destek vermeye çağırıyoruz.” diye konuştu.

Kadına yönelik şiddet konusunda hem merkezi hükümetin hem de yerel yönetimlerin üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini ifade eden Zübeyde Sadırlı Akpınar, mücadele etmeye devam edeceklerinin de altını çizdi.

Kampanyaya imza atmak için: http://chng.it/XCWyf4MVfQ

Paylaş

İlgili Yazılar