Hatun Koç’u yaralayan erkeğe ceza ve tutuklama

Mersin’de Hatun Koç’u yaralayan Özkan Yarbi, hakkındaki 4 yıl 2 ay hapis cezasının bozulması üzerine yeniden yargılandı. Duruşmada, cezası 5 yıla çıkarılan Yarbi’nin dosyadan tutukluğuna da karar verildi.

Mersin’de boşandığı Hatun Koç’a saldırarak sakat bırakan Özkan Yarbi’nin yargılandığı davanın karar duruşması, Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Hatun Koç’a uyguladığı şiddet nedeniyle hakkında 33 soruşturma bulunan Yarbi, 2016 yılında Koç’u şah damarından yaralaması nedeniyle Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Davada, “Kişiyi kasten yaralamanın nitelikli hali” suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Yarbi’ye verilen cezayı az bulan Koç’un itiraz ettiği karar ise daha sonra İstinaf Mahkemesi’nce bozuldu.

İSTİNAFIN BOZDUĞU CEZA 5 YILA ÇIKARILDI

Bu yıl Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlanan davanın ikinci duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya, sanık Yarbi, Koç’u silahla yaraladığı başka bir dosyadan dolayı tutuklu bulunduğu Mersin E Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Koç ve avukatı da hazır bulundu. Duruşmada konuşan Koç, can güvenliğinin olmadığını belirterek, Yarbi’nin davadan tutuklanmasını istedi. Koç’un avukatı Gazi İnci de, sanık Yarbi’nin müvekkili Koç’a yönelik birden çok şiddet olayının olduğunu ve şuan cezaevinde olmasına rağmen müvekkilinin tehdit edildiğini söyledi.

Müvekkilinin 2013 yılından beri sistematik şiddete maruz kaldığını ifade eden İnci, “Her dosyada şiddetin sürekli katlanarak arttığını, dosyaların hiçbirinde gerekli düzeyde incelemenin yapılmadığını ve sanığın cezaevinden çıkması durumunda Hatun’a büyük bir bedensel zarar vereceğine ilişkin kuvvetli şüphenin olduğunu görüyoruz. Sanığın müvekkilimi şah damarından yaralamadan dolayı hayatına kastı söz konusudur. 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu cezanın az olduğunu ve verilecek olan cezanın artırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Yarbi hakkında daha önce verdiği 4 yıl 2 ay hapis cezasını 5 yıla çıkararak, dosyadan da tutukluluğuna karar verdi.

Mezopotamya Ajansı

Paylaş

İlgili Yazılar