HDP İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer gözaltına alındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik yapılan operasyonları protesto etmek için “duran insan” eylemi yapan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer ve Parti Meclisi (PM) üyesi  Barış Karabıyık dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı.

HDP’ye yönelik gözaltıları protesto etmek için “duran insan” eylemi yaptıkları için gözaltına alınan HDP Mersin İl Eşbaşkanı ve Mersin Kadın Platformu üyesi Gülbahar Şöfer ile PM üyesi Barış Karabıyık’ın yaptığı eyleme Gezi benzetmesi yapıldı, eylemin yayılmaması için gözaltına alındıkları öğrenildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Şöfer ve Karayık 24 saatlik avukat görüş kısıtlılığının sona ermesi ardından avukatlarıyla görüştü. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen Şöfer ve Karabıyık’ın avukatları olmadan polis görüşmesine alındığı ve kendilerine çeşitli soruların yöneltildiği belirtildi.

‘GEZİ GİBİ BÜYÜMESİN DİYE SİZİ GÖZALTINA ALDIK’

Şöfer ile görüşen Avukatı Figen Alp, avukat olmadan müvekkillerinin görüşmeye alınmasının hukuksuz olup bu görüşmedeki ifadelerin geçersiz olduğunu söyledi. Polislerin görüşme sırasında Şöfer’e “’Duran insan’ eylemini Gezi sürecindeki eyleme benzettik. Bu eylem sadece Mersin’de yapıldı ve bunun yayılmaması için sizi gözaltına aldık” dediğini aktardı.

KADINLARDAN ŞÖFER’E DESTEK MESAJI

Gülbahar Şöfer’in üyesi olduğu ve çalışma yürüttüğü Mersin Kadın Platformu ise gözaltına tepki gösterdi. Mersin Kadın Platformu sosyal medya hesaplarından paylaştığı mesajda “Mücadele arkadaşımız, HDP İl Eş Başkanı Bahar Aslan, bugün sabaha karşı gözaltına alındı. Erkek sisteme karşı her daim birlikte, omuz omuza mücadele ettiğimiz kızkardeşimizin yanındayız. Gözaltılarına, baskılara, engellemelere boyun eğmeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Paylaş

İlgili Yazılar

Yorum Yap