‘İstanbul Sözleşmesi bizimdir’ diyen kadınlara yine para cezası!

'İstanbul Sözleşmesi bizimdir' diyen kadınlara yine para cezası!

İstanbul Sözleşmesi’nin feshine tepki göstermek için bir araya gelip yürüyüş düzenleyen Mersin Kadın Platformu’ndan 6 kadına idari para cezası uygulandı.

Haber- Fatoş Sarıkaya

Geçen yıl İstanbul Sözleşmesi ve Pınar Gültekin’in katledilmesine karşı sokağa çıkarak tepki gösteren Mersin Kadın Platformu’ndan 25 kadına toplamda yaklaşık 70 bin lira para cezası uygulanmıştı. Cezalara ilişkin hukuki süreç hala devam ederken, kadınlar yeni idari yaptırımlar ile karşılaştı. 20 Mart Cumartesi günü “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” yürüyüş etkinliğine katılan 6 kadına para cezası kesildi.

İdari yaptırımlara ilişkin konuşan Mersin Kadın Platformu’ndan Özge Göncü, “Bize değil, katillere barikat kurulması gerekiyor. Bizim değil, onların engellenmesi gerekiyor. Anayasal olarak toplantı ve gösteri yapma hakkımız var. Çeşitli ek çıkarılmış genelgeleri gerekçe göstererek ceza kesiyorlar. İtiraz mekanizmalarımız işleyecek.” dedi.

Kadınlar, üst üste kesilen para cezaları ile ilgili “Bunun bir yıldırma politikası olduğunu biliyoruz. Katil ve tecavüzcü erkekleri serbest bırakan devlet, gücünü yaşam mücadelesinden yana olan kadınlar üzerinde göstermeye çalışıyor. Ancak ne yaşamlarımızı savunmaktan ne de İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. Sokaklarda olmaya devam edeceğiz.” diyerek, herkesi 27 Mart Cumartesi saat 18.00’de Kushimoto Sokağına “İstanbul Sözleşmesi Bizimdir” demeye çağırdı.

Paylaş

İlgili Yazılar