İstismar faili erkeğe verilen adli kontrol şartı kaldırıldı

Mersin’de 8 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan 67 yaşındaki Kerim K.’nin yargılandığı davanın ilk duruşmasında, adli kontrol şartı kaldırıldı.

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı kırsal bir mahallede 5 Mart’ta 8 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan Kerim K.’nin (67) tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması, 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, çocuğun ailesi ve avukatı, sanık ve avukatı, Mor Dayanışma üyeleri ve avukatı Dilara Oğuz katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen duruşmanın ardından Mor Dayanışma üyeleri, Adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Çocuk istismarına karşı harekete geç” pankartı ile “Çocuk bedenime dokunma” ve “Çocuk istismarına hayır” dövizleri taşındı.

Adli kontrol şartı kaldırıldı

Açıklamada ilk konuşan duruşmayı takip eden Mor Dayanışma avukatı Dilara Oğuz, çocuğun olaydan bir gün sonra psikologlar eşliğinde bir resim çizdiğini belirtti. Avukat Oğuz, şunları söyledi: Bu resim çocuğun yaşadığı tüm travmaları gösteren bir resimdi. Burada çocuk psikiyatristleriyle konuştuğumuz zaman; çocuğun burada bir uzuv çizdiğini ve siyaha boyadığını, kırmızı ve siyah renkleri çok ağırlıkta kullandığını, göbek deliğini çizdiğini söyledi. Bu resmi mahkeme heyetine sunduk. Bütün çocuk psikiyatristlerinin, hekimlerinin ve oyun terapistlerinin bildiği üzere kız çocuklarının hele ki 7 yaşlarındaki bir kız çocuğunun bir uzuv çizmesi ve cinsel organ çizmesi, bu cinsel organı siyaha boyaması hayatın olağan akışına aykırıdır. Fotoğrafı heyete gösterdiğimizde ise heyet kafasını kaldırıp resme bile bakmadı. Sanığı azarlayarak dinledi. Hatta adama vermiş olduğu adli kontrolü dahi kaldırdı.

Mahkeme heyetine tepki

Mahkeme heyetinin sanığın çelişkili beyanlarına hiçbir söz söylemediğine dikkati çeken Oğuz, heyetin mağdur çocuğun ailesine “eğer çelişkili ifade verirseniz gereğini yaparım” dediğini söyledi. Mahkeme heyetinin mağdur çocuğunun ailesini resmen tehdit ettiğini vurgulayan Oğuz, “Bu davanın arkasındayız ve yılmayacağız. Küçük bir çocuğun çizdiği resimlerin bir çığlık olduğunun farkındayken, koca koca mahkeme başkanlarının şu resimlere nasıl duyarsız kaldığını, kafalarını dahi kaldırıp bakmadıklarını bizler utanarak izliyoruz” dedi.

“Güçlerini nerden aldıklarını biliyoruz”

Mor Dayanışma’dan Ayşegül Göçmen ise, olayın yaşandığı günden bugüne kadar çocuğun ailesinin yanında olduklarını hatırlattı. Fail Kerim K.’nin gerekli cezayı almasını istediklerini ifade eden Göçmen, “Olaydan sonra elini kolunu sallayarak gezen şahsın hiçbir çocuk için artık tehlike oluşturmamasını istiyoruz. Peki, çocukları istismar edenler ve kadınlara şiddet uygulayanlar bu gücü nereden alıyorlar? Bugün mahkeme sırasında da gördüğümüz çocuğu suçlayan, onu dinlemeyen ve faili aklamak için kılı kırp yararken mağdur olana ve ailesine dayattıkları bu erilliğin gücünü nereden alıyorlar? Ancak, biz nereden aldıklarını çok iyi biliyoruz. Failler bu gücü İstanbul sözleşmesini feshedip, haklarımızı ve bedenimizi tahakküm altına almak isteyenlerden alıyor” diye konuştu.

Dün görülen Elmalı Davası’nda olduğu gibi herkesin mağdur edilen çocuklarının sesi olması gerektiğinin altını çizen Göçmen, fail Kerim K.’nin hakkettiği cezayı alana mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Paylaş

İlgili Yazılar