Kadın cinayeti protestolarına müdahale eden polislere tepki

İngiltere’de akşam eve yürürken kaçırılarak öldürülen 33 yaşındaki Sarah Everard’ı anmak ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek için toplanan kalabalığa müdahale eden Londra Polis Teşkilatı’na büyük tepki gösterildi.

BBC’nin haberine göre; İçişleri Bakanı Priti Patel, eyleme ilişkin bazı görüntüleri “üzüntü verici” olarak nitelendirdi ve konuyla ilgili kendisine bir rapor hazırlanmasını istediğini söyledi. Ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer, polis müdahalesinin yarattığı öfke ve üzüntüyü paylaştığını söyledi. Liberal Demokrat Parti’nin lideri Sir Ed Davey, müdahaleyi “utanç verici sahneler” olarak tanımladı ve Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick’e istifa çağrısı yaptı.

Everard, geçen hafta Londra’nın güneyindeki Clapham bölgesinde bir arkadaşını ziyaretinin ardından akşam saatlerinde eve yürüyerek dönerken kaybolmuştu. Everard’ın cansız bedeni günler sonra İngiltere’nin doğusundaki Kent bölgesindeki ormanlık alanda bulunmuştu.

Olayla ilgili olarak bir polis memuru gözaltına alındı. Gözaltında bulunan polis memuru Wayne Couzens’e zorla alıkoyma ve cinayet suçlamaları yöneltildi.

Paylaş

İlgili Yazılar