Kadın Savunma Ağı: Biz bitti demeden bitmeyecek

Kadın Savunma Ağı İstanbul Sözleşmesi’ne dair açıklama yayınlayarak “Kararnamenizi de kadın düşmanı iktidarınızı da tanımıyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı kadınlar nezdinde yok hükmündedir. Biz bitti demeden bitmeyecek. İstanbul Sözleşmesi bizim.” dedi.

Kadın Savunma Ağı yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi’nin kadınların ve LGBTİ+’ların teminatı altında olduğunu belirterek, “Kendi mafyalaşmış iktidarlarını korumak için dinci gerici odaklarla yaşamlarımızı pazarlık konusu haline getiren AKP iktidarına, Danıştay kararına ve hayatı bize dar etmeye çalışan tüm adamlara yanıtımızı 1 Temmuz’da sokaklarda verdik. 1 Temmuz’da barikata yapışan ellerimiz, bundan sonra kadın düşmanı, LGBTİ+ düşmanı iktidarın yakasındadır.” ifadelerini kullandı.

“Danıştayın kararı kadınlar için yok hükmündedir”

İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararına karşı açılan iptal davasında yürütmeyi durdurma talebi Danıştay tarafından reddedilmişti. Bu kararı, ülkede yaşayan milyonlarca kadının ve LGBTİ+’nın hayatlarının yok sayılması olarak değerlendiren Kadın Savunma Ağı, açıklamada şu sözlere yer verdi: Bu karar ile tek adamın kimseye sormadan, meclisi yok sayarak her kararı alabileceği Danıştayca onaylanmıştır. Tek adamın sözleşmeden çıkma kararı kadar Danıştay’ın yürütmenin durdurulması istemini ret kararı da kadınlar için yok hükmündedir.

1 Temmuz’dan önce olduğu gibi bundan sonra da İstanbul Sözleşmesi’ni bulunduğumuz her yerde savunacağız, İstanbul Sözleşmesi’ne saldıranların karşısına feminist özsavunmamızla dikileceğiz.  Feminist özsavunma ağlarımızla bakanlıklara, kolluğa, yargıya, yerel yönetimlere İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatacağız. Mahallemizde, işyerimizde, kampüsümüzde şiddet faillerinin, tacizcilerin karşısında birbirimizi savunacağız. Birimizin şiddet görme ihtimalinin olduğu yerde hiç birimizin güvende olmadığını bilerek birbirimizden, mücadelemizden, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. Biz yazdık, biz uygulatacağız. Biz bitti demeden bitmeyecek. İstanbul Sözleşmesi bizim, İstanbul Sözleşmesi biziz!

Gücümüz birbirimizden, gücümüz dayanışmamızdan. Kazanımlarımızdan, hayatlarımızdan, arzularımızdan, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. Birbirimize, kadın hareketine ve deneyimlerimize güveniyoruz. Umutsuzluğa kapıldığımız her an 1 Temmuz’da bir araya gelen coşkulu kalabalığımızı, barikatın karşısındaki kararlığımızı ve itaatsizliğimizi hatırlayalım.

Paylaş

İlgili Yazılar